3 advent

Satt där på stranden och tänkte, -vad är det bästa jag kan göra en vanlig torsdag i december? Jag sitter på en klippa med Elvis bredvid mig och blickar ut över Medelhavet. IMG_8281 IMG_8280 IMG_8283 IMG_8290 IMG_8282 Tommy grejar med sina spön och har kommit på att det kanske inte ska vara en krok med bara en krok i utan det kanske ska vara en med tre krokar och sen binda brödet om den, fisken är tydligen framme och äter upp brödet men nappar inte och brödet lossnar. IMG_8302 Jag lyssnar och tänker att det blir nog bra. Vacker är han när han går runt där på klipporna, jag har solglasögon på mig så han ser inte att jag följer hans rörelser med blicken. Älskar den mannen! Men tillbaka till början. Vad är det bästa ni kan göra en vanlig dag i december? Vad fyller er med glädje och en sån där go känsla i magen? För mig är det väldigt enkla saker. Att vakna och se att solen skiner. Att ha skalat av alla saker så det är möjligt att vakna upp här i husbilen varje morgon. Att sitta här på en klippa och titta ut över havets rörelser är helt magiskt för mig.

5959843
5959843
5889492
5889492

Grilla på kvällen och se solnedgången. Prata med mina barn, höra dem dela sin vardag med mig. Prata med mina föräldrar och bara känna att allt är ok därhemma, det känns varmt i hjärtat. IMG_8138 Känner att jag har gjort det där med hus, renoverat, byggt om kök och badrum, rensat i rabatter, varit en familj med barn och gjort såna saker… nu har huset sålts, barnen blivit vuxna och har egna barn och sina egna liv och där i det mellanrummet måste man tänka lite på vad vill vi nu? Hur ska vi leva vårt liv? Vad gör oss lyckliga? Så att sitta här på en klippa och titta ut över Medelhavet en vanlig torsdag, det gör oss lyckliga! IMG_8309 Lucia skred förbi och julen knackar på dörren. IMG_8400 Sarah en som jobbar här kom med ett stort paket till mig och jag förstod det som att jag fick en julklapp. Skrev på ett översättningsprogram hur detta var och hon svarade -för att du är underbar! Ja vad säger man, hjärtat blir bara lyckligt!! Söndag, ledig och den tredje advent. Känns lite tudelat måste jag säga. En del av mig saknar lite snö och allt mysigt hemma och en del njuter av att slippa alla krav och måsten som har med jul att göra. Om några dagar kommer en vän hit och firar jul med oss, kommer bli en sån där skön kravlös jul tänker jag. Elvis har väldigt få krav härnere. Mat, sällskap och långa härliga promenader men mest gillar han att vi hänger alla tillsammans, närheten till varandra….han kan ligga på golvet och bara hans päls nuddar oss så är allt bra för honom och kan han få en härlig pinne att bita på så är livet perfekt! IMG_8285 IMG_8365 IMG_8386 Tommy bakade vörtbröd idag och jag är så så nyfiken på vad det smakar. IMG_8395 IMG_8364 IMG_8379 IMG_8384 Ha nu en härlig tredje advent allihopa!

2 kommentarer

  1. Åsa

    Åh så ljuvliga bilder och så fint skrivet. Ja det gäller verkligen att ta tillvara. Vara. Närvara. Precis gråtit 45 min på Musikhjälpens avslutning o allt det fina engagemang för det hemska som händer så många barn. Då skulle det vara skönt att sitta o titta på Medelhavet en stund och det får jag snart! Puss på er?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *