Framme i Aguilas

Vaknar och jobbar lite sen är det full fart genom ett regnigt Frankrike, hur mycket kan det regna egentligen. Bitvis ser vi knappt vägen.

 

Kommer fram till den rastplats som jag hade markerat med ett hjärta i mina anteckningar. Då måste den varit bra och visst hittar vi den. Den är lummig mysig och lugn, en bit från vägen så att all trafik inte hörs så tydligt.

Öppnar dörren och det är nu det härliga börjar, här är första gången det känns behagligt att gå ut i bara t-shirt, ljummet. Sitter en massa fåglar och kvittrar i tallarna som luktar så gott, tallarna alltså. Går runt med en sprallig och lycklig Elvis som inte vet om han ska kissa eller rulla sig i gräset eller springa runt.
Vägarna bär oss sen vidare efter en god natts sömn genom Frankrike en kort bit för sen kommer vi äntligen till Spanien. Åker över gränsen och hjärtat jublar, tjohooo vi har tagit oss ändå hit!


Utanför fönstret är det mjuka kullar med olivträd, vinrankor, apelsinträd och palmer, älskar verkligen palmer. I bakrunden tornar bergen upp sig och här i gränsen mellan Frankrike och Spanien åker vi genom Pyrenéerna.

Väldigt lite åker vi i de bergen och det är sååå skönt. Har sett på tv och på fb att det varit snökaos. Här slapp vi det och vi är väldigt tacksamma för så lite snö som möjligt. Såg en reklamfilm om Kalmar flygplats att de hade flyg till Pyrenéerna, direktflyg för dem som vill åka skidor.


Vi stannar för natten på en ställplats i don juan, spletzer Fritz där vi äter goda snitzlar i deras restaurang. En välbesökt ställplats med spelsinlundar på andra sidan vägen. Känns overkligt men nu är det bara ett stopp till sen är vi i Aguilas.


När jag jobbat klart dagen efter är vi de sista att lämna. Vi kör ut och efter några timmar hamnar vi i Valencia, daimus där vi står på en liten fin ställplats nästan nere vid Medelhavet. Här är det ställe som luktar godast, hela staden doftar apelsinblommor och lite rök från nån som eldar på fälten. Blir grymt imponerad av han som jobbar där som pratar flytande engelska, spanska och sen hör jag honom prata franska med paret bredvid oss. Vill oxå!

Sista dagen tar oss längs medelhavsvägen genom Alicante, Benidorm, Murcia och sen till slut när vi är högt upp och ser en tunnel i berget som vi ska igenom för sen där på andra sidan går det bara neråt och nu ser vi Medelhavet, det går bara nerför och skyltarna visar Aguilas och då, då är vi hemma.


Nedanför oss ser vi den upplysta borgen på berget, staden som breder ut sig och en solnedgång som heter duga. Hjärtat slår allt lite lite fortare och mungiporna drar uppåt.


Vi åker till mercadona och handlar så vi klarar oss ett tag och sen mot vårt hörn där vi ska bo nu i ett halvår.


Nu är det söndag, dagen efter vi kom fram och jag började morgonen med att ringa och sjunga -ja må han leva! allt vad jag kunde ta i för jag var så himla säker på att det var den 5 nov idag…..pappa flinar lite och tackar för skönsången men det är en dag för tidigt, haha gör om o gör rätt Annica, skärpning!
Idag ska jag bara plocka iordning och städa lite. Tommy kopplar sladdar och fixar lite med vattnet. Elvis ligger och bara sover på gruset, grymtar till ibland och vänder på sig. Promenaden längs Medelhavet i morse visste han precis vilken runda vi brukar gå så jag tänker att han känner igen sig. Frukosten åt vi ute i solen och det är det här vi kom ner för. Byta ut det gråa kalla mot det varma sköna.


Var rädda om varandra därute nu och kramas mycket.

9 kommentarer

 1. Wivianne Andersson

  Hej! Har läst din blogg och undrar lite över Aguilas, vad är det som är så bra där? Vi letar efter ett ställa att ev stå lite längre tid. Är det en camping eller ställplats? Kan man sätta upp tält och boa in sig? Nyfiken?

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Hej Wivianne!
   Águilas för mig är en levande stad med närheten till havet, restauranger och härliga fik. Det finns både camping, Bella vista och ställplats, anibal. Allt beror ju på vad man trivs med men vi har boat in oss på ställplatsen. Hoppas du hittar vad du letar efter, vi hittade lugnet och kärleken till staden. Kram

   Svara
 2. Anna / Boihusbil

  Vi var ju där samtidigt ser jag på dina bilder. Vi fyllde vatten alldeles bakom er när vi körde iväg häromdagen. Vi har en stor QR-kod på bakdelen av bilen (en Frankia). Hoppas ni får en skön vinter där, för oss passade ställplatsen utmärkt i några nätter men vill rulla runt lite mer. Hade varit kul att säga hej, oss bloggare emellan om inte annat 😀

  Svara
 3. Knut

  Vad roligt att ni har kommit fram. Vi är i Santa Pola sedan i fredags men kanske tar vi en tur nedåt Águilas i mars eller så. Vi flyger hem två gånger i PR, i slutet av november för begravning och över jul för att träffa barnen. M/F Solsken blir kvar på sin plats i Santa Pola under tiden.

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Läste nog Santa Pola på en skylt om jag inte kommer ihåg fel?
   Njut av er vistelse där. Hoppas ni får det precis som ni vill ha det. Skönt att komma hem till jul, hade vi inte haft hund hade vi gärna flugit hem just över julen.
   På återseende tänker jag

   Svara
 4. Åsa

  Äntligen är ni där i ert ljuva vinterparadis ? så härligt ! Tack för att jag får vara med i blogg, sms och röst. Då kan jag ju låtsas att ni är nästgårds ?
  Så fint med alla palmer på rad och havet o ställplatser o glad Elvis o fiiiina ni ??

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *