Själv till spanien

Klockan 04:00 ringde klockan och jag vart helt förvirrad. Vem går upp så här tidigt?
Gick upp o packade ner matsäcken, borstade tänderna o gled in i reskläderna jag lagt fram. Gäsp…
Klappade om Elvis och försäkrade honom om att jag snart skulle vara tillbaka, han sov. Regnet öste ner så Tommy skjutsade mig till bussen. Inga långa farväl utan -Hej då! -Ha det så bra! Ring när du kommer fram! Älskar dig! Älskar dig! Klart, perfekt.

Buss, tåg och sen var jag framme på Kastrup. Kan säga att enda gången jag darrade lite var precis i början då jag inte riktigt visste vart jag skulle. Då var jag helt upp och ner


Hamnade bredvid två män på flyget och ingen sa någonting på 3,5 timme…är inte det rätt märkligt?
Fast jag sa inget heller för stämningen var inte riktigt sådan.
Piloten var en kvinna och hennes andrepilot hette Martha, jag var i trygga händer kände jag.
Lite luftgropar med bälten på, lukten av parfym blandat med kaffe och massor med barn som tjoade och skrek. Mat som såldes och så var vi framme i Alicante.

Hittade alla bussar jag skulle med.
Något stort hände mig här mellan Alicante och Aguilas. På en bänk i Murcia i väntan på nästa buss kände jag mig helt trygg och lugn. Något hade släppt i mig och jag visste att hädanefter vågar jag allt!

Blev hämtad av hyresvärdens dotter och man väl framme i Aguilas, så tacksam att bli körd hem. Så fina människor det finns.
När jag kom hit till lägenheten och tände lamporna i köket såg jag den största kackerlackan jag någonsin sett, skrikande, ja jag kunde inte hejda mig fick tag i flugsmällaren och smällde till. Nu vet nog alla grannar att jag är här. Får fortfarande ståpäls bara jag tänker på det.


Nu har jag varit här ett tag och jag älskar att vara ensam, kan säga att det är väsentligt för mitt mående. Pulsen går ner och stress avlägsnar sig rätt fort. Jag yogar, går, badar och bara är.

Efter jobbet är jag ute och går igenom lite inredningsbutiker, köper gardiner, kuddar och sånt som ska fylla lägenheten. Hittade en tempeltavla som jag längtat efter att ha. Fick vara lite uppfiningsrik när jag skulle hänga upp den,  fick bli med ett buntband så länge. Vi hyr vår lägenhet  möblerad men det är oxå allt som finns där, möbler. Behöver mysa till den och jag tycker det är jätteroligt!

Varje dag sitter jag på torget, på lite olika ställen och dricker ljuvligt kaffe, äter glass eller en god lunch. Älskar att studera människor eller bara sitta i mina egna tankar.

Köpte mig en dramaten, ja tänk va..flinar lite själv åt det faktiskt. Här går många som ska handla med en så jag är inte ensam. Hittade en rosa i kinabutiken nära mig och det är klart jag skulle ha den. Man kör den framför sig nästan lite som en resväska. Min dotter Emma som ska med mig ner nästa gång frånsa sig vänligt men bestämt att den kör hon inte.

Om några dagar åker jag hem igen och firar midsommar med familjen. Saknar dem där hemma nu.
Pratade i telefon med mina föräldrar häromdagen och försökte få dem att se mig i webcameran över hamnen, stod där o viftade som en galning men inte såg de mig. -Du är som en myra sa mamma…
Sover gott gör jag och med lampan tänd i hallen, vill se alla spöken och kackerlackor direkt om jag vaknar mitt i natten. Inga spöken har jag sett och kackerlackorna har jag nog rensat bort för gott hoppas jag (tror jag ju egentligen inte själv på)

Ja livet är gott just nu.
Var rädda om varandra därute och hasta pronto, vi ses snart!

5 kommentarer

 1. Eliasson

  Härligt med at åka till Spanien, tyvärr får man vara hemma i Sverige denna höst. Fördelen är väl att man slipper sitta bredvid andra tysta människor på flyget 😀

  Svara
 2. Helena

  Just såna där resor gör jag så ofta jag kan och har möjlighet. De gör att jag orkar fortsätta jobba i den takt jag gör när jag är hemma.

  Svara
 3. Åsa

  Hälsan och välbefinnandet är det viktigaste. Du gör så rätt ?? och vi har ju jättebra och givande kontakt på Snap varje dag, är så tacksam för det! Välkommen hem? hasta pronto!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *