Dag 23-24 den 27-27 November

Lycklig efter att ha fått rena lakan som hängde lite kors och tvärs i husbilen för att torka då deras torktumlare inte var helt ok. Blir rörigt fort på sån här liten yta och jag gillar att allt har sin plats. Känslan av att ha fått tvätta håret i en riktig dusch, gjort inpackning och stått länge i det varma vattnet. Lugnet infann sig i husbilen. Hällde upp lite vatten i ett glas och vattenpumpen stannade inte, märkligt men kanske vi behöver fylla på mer vatten?? Flera kannor senare så var det inte alls bättre och nu hör vi att vattnet forsar ut någonstans i bilen…panik, svordomar och febrilt letande så hittar vi läckan under diskbänken i ett skåp som fyllts med vatten och klickgolvet som vi hade lagt in kippade av allt vatten.

img_0909

img_0919

En slangklämma hade rostat sönder under kranen och av en händelse hade Tommy 1 sån i verktygslådan i exakt samma storlek som vi behövde, den där verktygslådan som numera får stanna inne i husbilen ifallatt, det verkar ju vara mer regel än undantag nuförtiden. Allt löste sig, igen men det tog ett tag innan vi kunde varva ner och somna. Ligger och tänker på hur långt vi åkt, hur långt vi kommit på så kort tid. Tänk vad mycket vi har kvar att uppleva här! Sen är det väl för märkligt att en husbil vi haft i fem år, som aldrig aldrig krånglat ska börja med det just nu?!?

img_0860 img_0861 img_0862Morgonen kom och det var dags att fylla och tömma bilen och det var full aktivitet på macken, massor av husbilar som skulle göra samma procedur. En del stressade och som ville tränga sig före, en del trängde in sig och tömde samtidigt som en annan… är så roligt att stå och se allt detta, hur tydligt allas kroppsspråk är hur de tänker.

img_0922

Stod där och en engelsman kom fram till mig och sa lugnt -no need to stress, time is all We have here! Cool kille som hade förstått det där med lugnet… allt är bättre än att vara hemma och jobba i kylan sa han och jag kunde inte annat än hålla med. Så stod vi där tysta en stund i samförstånd innan vi fortsatte med vårt. Ringde mina barn så vi kunde prata alla tre, höra deras röster, hur de mår.. få glada hej från barnbarnen och mitt hjärta smälter och den där skavande längtan infinner sig. Det är ju alltid de därhemma, de som man lämnar kvar som man saknar mest. En stor kram till er underbaringar som pysslar om och ger massor av kärlek till vår katt därhemma, såg nog bilden minsann att hon får sova i sängen när det var övernattning. Sen åkte vi mot stranden och när motorn stängs av och det enda jag hör är vågorna som slår in mot stranden, då är vi hemma igen! Här känner vi att vi vill stanna länge länge.

img_0927 img_0932

Spaniens motsvarighet till det svenska Sjöräddningssällskapet har haft övningar i hamnen hela helgen.

img_0945

Till dig som läser detta, Ha en underbar och härlig första advent <3

img_0939

3 kommentarer

  1. Reseflickan

    Underbar första advent till er sötnosar i värmen !!! Kraaam Jo. PS, vi har kollat datum att hälsa på er nu !!

    Svara
  2. Åsa Forsman

    Åh vilken underbar första advent-bild! Ja det är väl som hemma med, att allt ingår med njutning och utmaningar. Skönt att ni hittade felet med vattnet. Förstår att längtan efter oss härhemma också finns med så är det ju med, varje gång vi väljer något så väljer vi ju också bort något. Livets dilemma? Det är så härligt att följa er vardag därborta och hoppas vi ses och hörs snart! Kraaam från snöigt Stockholm ❄️❄️❄️

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *