Dag 25-27 den 28-30 November

 

Vågar inte säga det högt så jag bara viskar det lite tyst…(husbilen har hållit nu i flera dagar) …

Lugnet har börjat infinna sig här i husbilen vid havet. Tempot har saktat ner och dagarna har glidit förbi utan att allt för mycket har hänt.

img_0951

Suttit i solstolen och lyssnat på ljudbok, Henning Mankells Den femte kvinnan och i bokform läser jag Zack av mons kollentoft så det tar ett par sekunder innan jag greppar var jag är i historierna. Vi är ute och går mycket längs med stranden.

img_0610

Den är 28 km lång och det är här det är ett microklimat. På vintern håller det sig runt 15-18 grader som kallast. Vi gick bort till den där stranden igen och det stod en husbil där och det var nog en storfamilj för det var fullt på stranden med filtar vuxna, barn och hundar… det är ju precis där jag vill stå.img_0992

Tänk och ha en hel strand för sig själv. Kunna bada utan att personerna i 30 husbilar sitter och tittar på en… det blir ju lätt så när det rör på sig att man vilar ögonen på det, det gör jag oxå. Varit i affären och handlat och jag vågar lite mer varje gång, några ord, lite nya råvaror, nya smaker.

img_1035

Det här lugnet gör att det händer inte så mkt varje dag och jag gillar det jättemycket! Allt vi hade på vår lista när vi planerade och drömde om Spanienresan finns precis här. Av de ställen längs kusten som vi stått på längs vägen så trivs vi så himla gott här på vår strand. Det rör på sig hela tiden, bilar kommer och åker. En del har stått här länge. Ibland är det glest mellan oss och nästa bil eller som nu, knappt man kan öppna dörren och då trivs vi inte alls men så här kommer det vara, i ständig rörelse, det är ingen ide att bli irreterad. Här ligger en och bara tar det lugnt så han har förstått precis!

img_0511

Tänkte bege mig själv in till stan och se vad de har för affärer och om jag kan hitta något postkontor. Mycket verkar vara stängt här i lågsäsong längs strandpromenaden men inne i stan så borde det mesta vara öppet. Vi har även hittat på kartan var två olika marknader finns så det vill vi se. Solen idag har haft en stor ovädersring runt sig men rätta mig om jag har fel, brukar den inte vara runt månen hemma?

img_1050

I morgon är det 1 december och det känns allt lite märkligt. Saknar ingen julstress eller alla måsten, det enda som fattas mig är min familj och mina vänner och vår lilla humlan ?

3 kommentarer

  1. Åsa Forsman

    Tänk att ni hittat så rätt! Att allt finns där på er strand där ni står? Perfekt ju och så skönt det låter att ni tar det så lugnt. Kram på er?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *