Dag 27-30 den 30 nov-4 December

Dagarna flyter lite in i varandra och vi behöver tänka till lite vad det är för dag. Värmen och solen gör kropp och själ gott. Funderar ju på hur upp i varv den är hemma igentligen? Varje dag är en underbar dag, till och med när det regnar som idag men nästa vecka visar bara sol och ca 20 grader, lovely!

img_1129

När Elvis och jag är ute på en av våra rundor så går jag förbi den här skylten där det står cartagena på och då tänker jag alltid på den där filmen som ni i min ålder säkert kommer ihåg -jakten på den försvunna stenen med Mikael Douglas.

img_1071

Vi försökte hitta marknaden i lördags men vi måste gått fel där bland de trånga gatorna. Vi får försöka igen nästa lördag och kolla kartan lite bättre. I området där Lidl ligger fanns lite annorlunda spännande affärer men jag får upptäcka dem utan hund och man tror jag, de är ju lite rastlösa av sig.

img_1089 img_1093

Inte för att jag ska handla något för vad får jag plats med det i husbilen? Men nåt litet kanske? Hittade en stor frukt och grönsaks handel där jag hade kunnat handla hur mycket som helst.
Det finns en sak här förutom värmen och solen som är helt fantastiskt och det är smaken på alla grönsaker, mmmmm himmelriket! De smakar som de solvarma egenodlade grönsakerna man går ut i växthuset hemma och hämtar på sommaren.

img_0517När allt man har är tid så hinner jag ju se och upptäcka saker som annars bara obemärkt passerar förbi. Hur människor här beter sig, för sig, klär sig, parkerar, de där osynliga sociala koderna som jag inte riktigt klurat ut än men som säkert kommer falla på plats tids nog.

 1. img_1005

Det som är mest påtagligt än så länge är det lugna tempot, alla går väldigt sakta o tar sig tid. Parkerar lite som de tycker passar dem i stunden, gärna framför någon annan så de inte kommer ut. Likadant gäller med kundvagnen i affärerna, de ställs gärna mitt i gången där folk går för just då ska det tittas på nåt. Det är något med ögonkontakten här som jag inte greppar, att inte möta någons blick när man möts på strandpromenaden eller i kassan på affären… får klura lite på den vad som gäller här. Någon som vet?

img_1094

Vi använde ugnen här i husbilen och gjorde fajitas. Behöver verkligen komma underfund med hur den funkar. Det är ju en gasugn så det där med att ställa in värmen är bra klurigt men det är ju en vanesak som allt annat. Behöver köpa nån form av termometer.

img_1117

God mat blev det men alla smaklökarna är bedövade just nu, tur det finns kall öl! Vi behöver lära oss hur ugnen fungerar till jul iallafall för Tommy har tänkt att vi skulle åka till Ikea och köpa en julskinka. Han har full koll på när de kommer in i butiken.

img_1075

Jag klarar mig utan men jag vill köpa lakrits från swedenbutiken och få gå lite i affärerna på köpcentret bredvid bara som omväxling mot bohemlivet här på vår strand.

img_1077

Andra advent idag och vi har varit borta en månad, tiden går för fort!
Frågade mina barn när jag pratade med dem vad de skulle vilja läsa om i bloggen och Emma som är som jag och älskar att gå i mataffärer utomlands ville ha bilder på sånt som vi inte har hemma men jag känner mig jätteobekväm och stå där och ta bilder, nån smygbild sådär när det ser ut som att jag kollar matlistan funkar ju men vi får se. Sarah ville ha spansk temavecka, köpa en ny sak varje dag och ha provsmakning och utvärdering, den fixar vi! Har ni några förslag?

img_1069

Nu ska jag lyssna på regnet som smattrar sövande på taket och läsa klart min bok medans Tommy sitter och pysslar med sin fiskelåda och knyter nya revar så han kan ut och fiska. Det är lite annorlunda här mot hemma förstår jag. Här är det mycket mer bottenmete. Elvis han bara slappar på golvet och smågnäller lite varje gång han drömmer. Undrar vad han drömmer om? Vi har börjat ha honom mera lös nu som alla andra här och det känns så härligt när han får hälsa på alla andra hundar och umgås utan att vara i koppel, frihet är härligt.
Ha nu en underbar andra advent!

img_1116

6 kommentarer

 1. Åsa Forsman

  Så härligt att läsa om dina funderingar o tankar Annica och jag ser ert husbilsliv tydligt. Så härligt med alla bilder med, kan nästan känna de där solmogna grönsakerna o frukterna i munnen.
  Jag tänker att en turist som de ändå ser att ni är kommer undan med det mesta som att ta kort i affärer och på kryddhyllan eller att säga hola och titta i ögonen, de blir nog bara glada. Tänket på skillnader i Borgholm och Stockholm kring leende o ögonkontakt, ‘man gör ju lite som man själv vill och med ett leende detta universella språk kommer nu långt så le o hälsa o titta i ögonen ni ??
  Dina bilder ger verkligen alla sinnen en smak av ert liv därnere o det känns som ni varit borta i evigheter. Kraaaam på er??

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Åhhh så underbart skrivet, tack?? Härligt att du ser det jag vill förmedla med mina bilder? Kram från oss o jag fortsätter väl att le och titta in i ögonen på folk och hälsar ler med de få fraser jag kan än så länge

   Svara
 2. Lotta

  Jag ser fram emot dina och Tommys bloggar det var i går som Gert frågade om hur ni har det nere i Spanien jag visar han bloggen och han bara hummar det ser fint ut men jag vet att han skulle själv vilja vara med om en sådan resa så man vet aldrig ha dét så bra kramisar på er Lotta

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *