Dag 31-35 den 5-8 December

Jag hör småfåglar som tjattrar och om jag blundar så känns det precis som om jag var hemma på Öland och stod på allvaret en varm vindstilla sommardag, de där småfåglarna som kvittrar högt upp i skyn som jag inte har en aning om vad det är för sorter då fåglar för mig är indelade i tre kategorier -Små, mitt i mellan eller stor fågel!

img_0995

Vi behöver ha mera ström i husbilen och det börjar bli ett bekymmer om det är halvmulet några dagar i rad. Batterierna är nog från början rätt tomma. Solcellerna behöver sol nu några dagar för att ladda upp så vi klarar oss. Det gjorde väldigt stor skillnad när Tommy var uppe på taket och torkade av dem så nu har vi lärt oss nåt nytt som vi behöver göra lite då och då.

img_1180

Har börjat och skriva på en lista vad som behövs göras och köpas till husbilen för att vi ska klara oss bättre nästa gång vi åker iväg. Häromdagen när vi pratade om just det underbara i att resa så här, leva detta lite spartanska fria livet utan en massa prylar, måsten eller krav. När vi där i samtalet längs strandpromenaden bestämde oss att det här vill vi uppleva igen då sa Tommy bestämt och snabbt -du får berätta det för barnen!! Hahaha

img_1218

Testade att laga paella och det blev så himla gott! Första gången jag gör nåt vill jag gärna göra som det står. Då har jag nåt att utgå ifrån men sen ändrar jag gärna och gör på mitt sätt.

img_1139

Tycker om att laga mat när det finns så fina råvaror som det gör här. Men vi har bestämt att vi måste ju gå ut och äta oxå såklart. De har en resturang här på stranden där det luktar vedeldat varje morgon och då vattnas det i munnen.
Har köpte färska räkor och ätit till lunch men nästa gång ska jag inte köpa marinerade utan vanliga.

img_1225

De har oxå en yoghurt här som vi bara älskar och äter varje morgon. Den är krämig och smakar gudomligt. Vet att jag åt såna när jag bodde i England för länge sen men har aldrig lyckats hitta dem igen men här var den!

img_1222

Älskar verkligen att hålla på med mina bilder och allt som har med fotografering att göra. Ser motiv i allt och detta för med sig en smått irriterad man ibland och en uttråkad hund för de får vänta…. och vänta….. är för det mesta långt bakom dem när vi är ute och går. Detta har även gett mig en samling av bilder på smått irriterade ansiktsuttryck Hahaha…. varsågoda!

img_1210img_1186img_1090

Idag efter promenaden ska jag våga ta med mig min yogamatta till stranden precis bredvid vår. En alldeles egen liten strandremsa. Ni vet de där bilderna och visionerna som finns innan om hur saker ska vara på resan, detta var en sådan. Bilden av att stå precis vid havsbrynet och göra min yoga i lugnt och stillsamt tempo. Meditativt… jag vet ju med mig hur fruktansvärt obekvämt i verkligheten jag tycker att det är att stå där och jag känner mig fånig men viljan att vara bekväm i mig själv är större så jag tänker fortsätta tills det blir så. Vi har alla våra saker att jobba med.

img_0872

Tommy har funnit sin ro därnere vid havsbrynet med sitt fiskespö och det ser så härligt ut, ingen fisk än dock. Vill att han ska fånga bacalao=torsk och caballa som är makrill.

img_1168img_1169img_1189

Dagarnas iakttagelser får nog vara det märkliga i att vågorna kan vara höga och verkligen låta högt men det blåser inte, Är inte den märklig? Kan stå precis vid vågorna och ta ett steg bakåt och det är helt vindstilla, Hur förklarar man det

img_1185

9 kommentarer

  1. Åsa Forsman

    Underbara bilder och text och tankar och upplevelser ? Nu är vecka 8 preliminärt men Johanna måste få sitt nya schema först. Kram på er?????

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *