Dag 39-43 den 12-16 december

Lucia skred förbi och det är nu på riktigt jul snart. I affärerna hänger det juldekorationer och de skyltas med jul i alla skyltfönster, utanför står jag i shorts o solglasögon och kikar in och tänker att detta är för märkligt då julen alltid har firats hemma i kalla snöiga Sverige.

img_1444 img_1446

Här är det vinter december-februari och det är ju en viss skillnad mot hemma. Både Tommy och jag har märkt att det har börjat spira ute bland träd och buskar, blommor börjar ploppa upp här och var och det blir grönare hela tiden.

img_1405 img_1427

Det känns annorlunda i luften och till och med spanjorerna här har börjat knäppa upp sina dunjackor och åker ner hit till stranden och har picknick eller bara lapar lite sol.

img_1432

Under en av alla våra promenader fick Tommy av en händelse med sig ett skott från en daddelpalm i bakfickan?!? Jaa sånt händer tydligen här, så nu får vi se om den kommer att trivas och vill växa till sig. Ser att han sneglar på lite andra blommor här oxå.

img_1425

img_1364 img_1369

Nuförtiden går jag med lätta steg till egna stranden med yogamattan under armen. Låter Malin berghagens röst guida mig genom andetagen och solhälsningarna. Vill bli så stark att jag kan göra ialafall 10 armhävningar.
Elvis är alltid med mig och ligger bredvid mig hela passet igenom, tryggt!

img_1235 img_1434 img_1438

Vi planerar vår julafton och vad vi ska få till för julbord här i husbilen. Vi tänker lax, Janssons frestelse, köttbullar, sill, skinka, ägghalvor, korv… Ikea får nog stå för en del och en tripp dit är planerad till nästa vecka.

img_1332

Vi har även vecklat ut en karta här och tittat vad det finns för fler stränder bortåt vi kan stå på. En som verkar vara populär är playa de la Carolina och sen har jag ju en som jag bara måste åka till och det är den stranden som har varit min målbild varje dag när vi började planera att vi kanske skulle åka hit till Spanien. Då blir det lite som att cirkeln sluts.

img_1430

Vi har vänner som planerar att komma hit och hälsa på i februari och då är det en stor carneval här i flera veckor. Tänker redan vilka fina bilder det kan bli och så härligt att få uppleva en riktig carneval men inget kommer gå upp mot att få kramas umgås och prata med vännerna.

img_1363

En del hänger tvätt, andra är mer fantasifulla som på bilden ovan!
Idag på promenaden med Elvis hälsade jag på en liten farbror med hatt som var väldigt pratglad. Men hur lätt är det när min spanska är lika med noll nästan och han kunde knappt någon engelska men vi pratade med de få ord vi hade och det kändes som vi lekte charader och skrattade gott åt varandras ivrigt viftande med armarna, något förstod vi nog av varandra. Blev varm i hjärtat?

4 kommentarer

 1. Lotta

  God lucia och god fortsättning här har julhetsen satt in jobbar bara en vecka till tjohooo tack för era underbara bilder ❤️❤️?????

  Svara
 2. Åsa Forsman

  Så mysiga beskrivningar om vardag, jul, väder och spanjorer. Minns när vi firade jul på Gran Canaria och det var tomtar bland palmerna ??
  Ja vi längtar efter er ❤️ Kramar

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *