Fiska multe utan napp

Efter flera noggranna förberedelser och iakttagelser från stranden där de vana spanjorerna fiskar multe är nu rätt gummiband, bröd, flöten, fiskehållare och spö inhandlat. Vi har hittat en jättestor och rolig affär där jag tror allt man kan tänka sig finns.

IMG_2358

Nu används ett stort flöte och sen sitter två meter rev och där sätts en ganska stor baguettebit som hålls fast av små gummiband runt brödbit och krok.

IMG_2359

IMG_2360IMG_2361

Tror det blåste för mycket när vi var här, multe gillar lugna vatten men nu var första försöket gjort iallafall på vår alldeles egna lilla strand vi hittade jättenära campingen. Vi testade även en rev för bottenmete.

IMG_2364

Glömde vatten till elvis, men bubbelvatten ur min mugg var så spännande så han fick i sig över en halvliter, allt löser sig alltid!

IMG_2365 IMG_2366

Koltrasten hörde vi första gången för kanske en vecka sen och det är mitt första vårtecken. Känns lyxigt att den bestämt sig för att sitta här utanför husbilen och sjunga.
På Facebook ser jag varje dag nu bilder jag tog för ett år sedan

IMG_2368 IMG_2369

och jag påminns om hur otroligt härligt det är att vara här i solen och där någonstans så vände allt och det blev 3 grader varmt bara och bara några mil härifrån låg det ett tjockt snötäcke, vad hände?? Så bilderna som kom upp på Facebook var som här men nu ska det vända igen o bli varmare.

IMG_2367

Vi står kvar här på campingen ett tag till och har det bekvämt med ström och internet. Varma duschar och riktiga toaletter men jag saknar verkligen vår strand som numera är helt stängd med en stor förbudsskylt för camping. Gillar att vi endå bor så nära havet att jag hör det på kvällarna och att det är så nära ner till fina promenadstråk som vi går vid varje dag.

IMG_2370 IMG_2371 IMG_2372 IMG_2373 IMG_2374 IMG_2375

Må så gott därhemma

 

4 kommentarer

  1. Åsa Forsman

    Härligt med strandräfflorna på Elvis och vackra kaktusbilderna:) verkligen kontrast med här och där! Fortsatt må så gott ?

    Svara
  2. Lotta

    Här har solen lyst i två dagar det är skönt och det börjar ta på snön så våren kanske kommer så småningom

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *