Hemresan dag 5-8

Dag 5
Tommy sover gott hela natten men jag har ju lite svårt för det. Elvis har drömt massor och har pratat, ylat och gläfsat inatt. Anar jag ett missnöje med resan tro?
Ute var det dimma disigt och kallt. Kom iväg efter frukost och nu var det nästan 20 mil på så små vägar att ibland kändes det som att vi körde hemma i Slottskogen. Det var otroligt vackert med vitsippor massor av gullvivor och jag har sett så många citronfjärilar idag. För mig är det ett tecken på att våren är här. Men att höra hur bilen knakar i alla svängar och trängas genom små små städer med de där vackra stenhusen med sina träfönsterluckor i 50 km i timmen gör faktiskt att vi allvarligt överväger att ta betalvägarna nästa gång.
Dimman lättade och solen sken sista vägen till en ställplats som vi hittade strax innan Nancy. Gratis att stå här men vatten och tömning kostar 3 euro. Ligger vackert vid en å som rinner och i en av alla dessa små byar som helt plötsligt dyker upp bland de gröna kullarna. En liten tjej på kanske 9-10 år i rosa jacka, en lång fläta till midjan och en korg under armen kom och knackade på dörren. Med ett stort leende sålde hon färska ägg, hur kan jag motstå detta? Så med de få ord franska jag kan och med lite teckenspråk hade vi en liten konversation om vår hund, ägg och vi var båda nöjda tror jag.
Tommy lagade mat och jag hade tid att vara i kontakt med de hemma en stund. Elvis som är helt slut sover redan, Tommy vet jag sover gott och jag kommer garanterat sova inatt.
En sak som jag reflekterade över men glömt att skriva om är alla dessa unga kvinnor som står längs vägen i Spanien och en bit in vid gränsen Frankrike. Vid små avfarter helt öppet och en stol som de satt på. Behövs ju ingen fantasi för att förstå vad det var men så tragiskt och sorligt och vad bär de med sig för historia? Jag kan ju inte döma för vad vet jag varför de sitter där men jag tänker att det borde finnas andra vägar och val för dem, inte detta.

IMG_3756 IMG_3757 IMG_3758 IMG_3759 IMG_3760 IMG_3762 IMG_3764 IMG_3765 IMG_3766

Dag 6
Somnade tidigt och vaknade till frost på backen och solen som skiner på oss. 8 grader visar termometern. Idag blev det åtta timmars körning och jag tror det säkert har varit 1000 rondeller genom Frankrike! Åkte genom Frankrike Luxemburg och till Tyskland samma dag. Såg för första gången en bro över vägen där bara djuren får gå, visst är det en fantastisk grej? Tror det är i Japan så har de mycket såna broar och om jag inte minns fel har vi börjat även i Sverige att bygga dem. De har ju sina naturliga stråk de går på och de slipper springa ut på vägen. Win win för alla!
Åt vår första hamburgare på några månader och godis, trodde jag skulle kräkas så illa mådde jag. Som jag ialafall har längtat efter godis men jag har väl vant mig av vid det i Spanien så den får jag se till att hålla nu, att något som jag älskat blev så äckligt??
Åtta timmar och 56 mil senare stannade vi på den sötaste ställplatsen jag sett. Alla hade små staket och lite olika blomarrangemang vid sin plats, en liten lykta och till o med en brandsläckare. Man betalade i en liten obemannad hytta, 10 euro. Vi var bara tre husbilar och det var tyst lugnt o skönt. En plats jag verkligen kan rekommendera, 1,5 km från Autobahn i Nordkirchen.

IMG_3767 IMG_3769 IMG_3770 IMG_3771 IMG_3772 IMG_3773 IMG_3774 IMG_3775
Dag 7
Solen skiner och det är varmt och vår i luften. Idag har det varit en lång dag som blev längre än vi trodde. Efter ett besök på Calles och lite inköp av öl och vin så skulle vi hitta en ställplats men vi var inte nöjda med en parkeringsplats mitt inne i Burg så vidare och missade den på nåt sätt så vi bestämde på några sekunder att vi tar färgan över till Rödby redan idag och står i Danmark någonstans. Vet att man måste lämna bilen men vi valde att stanna kvar hos Elvis och bara vilade oss de dryga 50 minuterna det tar. Tror Elvis var glad för det för det var ett himla liv där nere i båten. Han är en känslig kille den där hunden och det får man ta hänsyn till. Vägen har varit bara Autobahn idag så det har går så smidigt och bra. Knappt sett en rondell på hela dan! Glad att vi hann förbi Hamburg innan alla slutade jobba.
Framme i Danmark hade solen börjat gå ner och vi åkte ur båten och ser lampor tänds och en massa poliser och säkert tullmän och alla bilarna får stanna, vad händer undrade vi? Letar de efter nån eller visar alla sitt körkort eller ska vi visa passen? Men de behöver vi väl inte visa förrän i Sverige men väl framme ville de se passen, den hade vi faktiskt inte räknat med men nu har Elvis ialafall fått användning för sitt pass.
Vi hittade en ställplats som var gratis en bit bort i Bogø By där vi stannade för natten, klockan var nu halv nio och himlen brann av solnedgången, magarna kurrade och middagen blev jättesen idag. Nio timmars körning tog oss rätt nära Sverige.

 

IMG_3776IMG_3777 IMG_3779 IMG_3780 IMG_3781 IMG_3782 IMG_3783 IMG_3784 IMG_3785 IMG_3786 IMG_3787 IMG_3788 IMG_3789 IMG_3790

 

 

Dag 8
Soluppgång och sen kom dimman och la sig som ett täcke över allting. Nu har vi åkt genom sex länder på väldigt kort tid, från sol och sommar till våren och träd som spricker ut och det är verkligen de bästa av två världar och jag hoppas innerligt att det kommer att fortsätta på det här sättet. Vi ska göra vad vi kan och vårat bästa för att det ska bli så.
26 mils körning sen var vi i Sverige!! Över Öresundsbron, genom passkontrollen och in i ett soligt Sverige. Tankade, handlade och kom fram till vår första ställplats vid Torstebergs precis vid havet. Kallt som bara den men med dunjacka på satt vi ute och lyssnade på vågskvalp och tryckte i oss varsin semla och livet var perfekt. Att mellanlanda några dagar innan vi kommer hem känns skönt och välbehövligt. Sju dagar från Aguilas till Sverige var rätt mycket körning och nu blir det lite vila innan vardagen börjar hemma. Längtar efter min familj och mina vänner, mmm var och en av er!

IMG_3791 IMG_3792 IMG_3794 IMG_3795 IMG_3796 IMG_3797 IMG_3798 IMG_3799 IMG_3800 IMG_3801

 

7 kommentarer

 1. Victoria

  Hej hej,

  Vi har precis köpt husbil och tänker oss neråt Spanien från december till mars. Med två hundar. Har ni tid, ork och lust och svara på lite frågor från nybörjare 🙂

  Svara
 2. Lotta

  Vilken kanon resa ni har gjort och tackar för att man har fått vara med med alla bilder och underbar skildring av allt kramar till er och välkommen hem ❤️

  Svara
 3. Åsa Forsman

  Tack för alla fantastiska bloggar Annica ❣️❣️ Du skriver så levande och målande och med kombination av alla vackra bilder blir det ju en fullträff! Kommer att sakna dem. Men de kanske aktiveras snart igen?
  Varmt välkomna hem???☀️

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Tack så hjärtligt! Vad glad jag blir sådär på riktigt? Nu börjar ju våren och sommaren här hemma och en helt andra resor med husbilen så jag fortsätter blogga och sen till hösten åker vi förhoopningsvis ner till Spanien igen. Kanske vi ses därute på vägarna i sommar ???

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *