Äventyret fortsätter….

Onsdag och sista dagen Åsa är här. Sitter just nu med en mask eller inpackning i håret på en salong vi hittade. Det är mysigt att bli ompysslad en stund.
Här är kvinnor som fixar naglarna och håret. Alla pratar med alla och mitt i så börjar frisören att smsa med någon, ingen stressar eller har bråttom. Suttit här i 3,5 timme nu och fått håret tvättat torkat och plattat, allt för 100kr. Nu känner jag mig så fin att jag nog får stå upp och sova inatt.

IMG_9117 IMG_9124 IMG_9128 IMG_9129 IMG_9136

Tänker på allt vi hunnit med den här veckan. Alla platser vi sett och alla upplevelser vi varit med om.
Vi har hunnit med ett besök i den katolska kyrkan på torget. Vackert och lite spännande att se biktbås i verkligheten. Undrar vad de väggarna fått höra om kärlek svek, sorg och glädje. Det är med en viss vördnad man stiger in här.

IMG_8842 IMG_8846

IMG_8843

IMG_8852

Lindsey från kollektivet blåste stora såpbubblor för barnen utanför

IMG_8830
Och på parkbänkarna satt männen uppradade. Såg ju där hur fina de var och jag tog mod till mig gick fram och frågade om jag fick ta en bild på dem, neej sa en del och då backade jag men då skrek männen på andra sidan att -vi vill! Tog min bild och då skrek de andra att -kom, kom! så ja, jag fick min bild på de gamla männen en söndag där utanför kyrkan.

IMG_8831 IMG_8832
På hemvägen stannade vi vid en liten chokladeria och åt churros doppade i varm god choklad.

IMG_8857 IMG_8865På pizzerian tvärs över gatan beställde vi pizza till middag. Träffade på en man som hette Rafael som sa att han kom hit varje dag och drack en kopp kaffe. Blir så intresserad av alla människors öden o liv. Allt de varit med om och han hade varit pilot och kört 10 miljoner turister hit och dit i världen. Kunde flera språk flytande. Han berättade att varje dag när han öppnade sina fönster ut mot havet så var han lycklig! Detta var den vackraste platsen på jorden sa han! Så skönt att vakna varje dag med den känslan i kroppen.

IMG_8873
Måndagen ägnades åt matinköp och tömning/påfyllning av vatten i husbilen.

IMG_8680 En cykeltur till indiska restaurangen längst bort i hamnen för massa goda rätter som vi delade på vid husbilen.

IMG_8920 IMG_8924Ingen cykeltur här är från punkt A till B utan det är säkert tio stopp på vägen för alla bilder jag ser som jag måste fota. -Det e mitt liv de se! som Monica Zetterlund sa

IMG_8877 IMG_8898 IMG_8903 IMG_8911 IMG_8916 IMG_8917 IMG_8919
Kvällens promenad blev nere vid den fina stranden precis nedanför oss.

IMG_8932 IMG_8934 IMG_8944 IMG_8951 IMG_8957 IMG_8965 IMG_8975 IMG_8976
Tisdag
Idag tog vi oss förbi Kulturhuset och kollade in ett köpcenter, Här blev jag allt lite lycklig!

IMG_8999

IMG_8998 IMG_9004

Efter strandliv och husbilsliv där vi lever lite Taikon var det lite gott att få frossa runt och kolla kläder, väskor, smink och smycken.
Åt lunch på ett ställe längs strandpromenaden och nu har jag lärt mig att det heter platos och de har ingen meny på dagarna utan man får förrätt middag och efterrätt för allt mellan 80-120kr med vin och vatten. Lite som våran dagens. Vi fick in ett fat med massor av olika fiskar och även bläckfisk som hade fiskats på morgonen.
Det var ju en upplevelse i sig men väldigt gott.

IMG_9016

IMG_9024

IMG_9017

IMG_9022
Hemvägen letade vi efter mosaiktrappan för vi hade blivit visade mot borgen.
Vi hamnade i trånga slingriga gränder som tog oss längre och längre in mot berget. Det var tyst, varmt och trångt här. Log mot en man som kom och gick, han frågade om vi tyckte om Aguilas? muy bien, me encanta! Svarade jag med armarna upp i luften för att visa hur mycket. Har lärt mig att här kommer jag långt med charader. Han verkade nöjd och gick in till sig. Ingen mosaiktrappa men många fina bilder.

IMG_9031

IMG_9032

IMG_9035

IMG_9037
Så tillbaks till salongen. Jag har lite mer att skriva om och fler bilder att visa men det får bli i nästa blogg. Nu ska två vänner cykla hem i ett mörkt och lite kyligt Aguilas hem till sitt. På återseende och var rädda om varandra därute!

9 kommentarer

 1. Jeanette Schnelzer

  Vilken tur att Åsa kom så du fick göra heeeela turen. Jag var ju bara trött och ville softa. Kram i fantastiska härliga Spanien och inuti dig själv vackra kvinna. <3

  Svara
 2. Eva i Águilas

  Mosaiktrappan ligger vid Playa de Hornillo. Bortanför shoppingcenter. Har du karta över stan så är den utsatt där, annars fråga på turistbyrån

  Svara
 3. Åsa

  Så härligt att få uppleva allt igen med dina otroliga bilder och fina texter. Vi hann med en hel del vi:) och fina i håret blev vi med!
  Saknar redan värmen, cyklingen och er såklart!
  Tack för en underbar vecka och hasta pronto! Kraaam????

  Svara
 4. Johanna

  Hej ! Så vackra bilder och är så glad att Åsa och ni haft en så härlig vecka tillsammans. Gullisar !!! PUSSAR OCH KRAMAR FRÅN ETT SNÖIGT BORGHOLM ❤️❤️❤️

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *