Vi hittade mosaiktrappan!

Så tillbaka till åsas sista dag här hos oss i Aguilas.
Vi började med ett besök på ett conditori. Lärde mig hur jag skulle beställa en kaffe med mjölk, alltid nyttigt att kunna. Kan ju inte dricka vin hela tiden bara för att jag lärt mig att beställa det på spanska.

IMG_9055 IMG_9061

IMG_9111
Idag skulle vi minsann hitta trappan! Utrustade med gps och massor av glädje cyklade vi bort mot köpcentret och där börjar jag kolla på mobilen vart vi skulle och där, en tvärgata längre åt vänster än där vi var igår där uppenbarade sig detta fantastiska mästerverk som en pensionär hade som uppdrag i tolv år att genomföra innan han gick bort. Hans viloplats ligger strax bredvid.
Gick här och var helt förtrollad av hur vackert det var.

IMG_9071 IMG_9081 IMG_9082

IMG_9067 IMG_9076
Åsa var så inne i allt hon såg att jag bara hör hur hon stupar skrikande i trappan och vi hann båda tänka att här bryts det ben….. men efter några sekunder så är allt helt, gör ont och allt detta kommer bli ett minne i form av några rejäla blåmärken.

IMG_9084
Vi kvinnor, tanter, gummor, beroende på om du frågar Åsa eller mig vad vi är så satt vi sen på en bänk med utsikt över havet och åt clementiner vi köpt i saluhallen vi hittade på vägen hit.

IMG_9091 IMG_9094 Vi bara gick där på trottoaren och det var en öppen dörr -här ska vi gå in sa Åsa och jag hänger ju aldrig med för jag har ju fokus framåt jag. Här var alltså en stor saluhall med ekologiska produkter där handgjord tvål inhandlades för 30kr som luktade gudomligt av mint och kanske ett stänk av citron. I tvålen var nåt rivigt så jag tänker att den tar bort döda hudceller bra i duschen. Kvinnan där hade massor av ekologiska produkter för den som är intresserad. I grönsakshörnan köptes nyplockade clementiner från murcia för 8kr.

IMG_9047 IMG_9049 IMG_9050 IMG_9053

Så det var de clementinerna vi satt där och åt och bara njöt av vågskvalp och solen. Är man på upptäcksfärd hela dagarna så måste det finnas pauser för eftertanke och en och annan siesta på dagen.
Lite pigga igen så cyklade vi hemåt till en resturang som ligger 500 meter från oss och heter Mari luz. Det var nog en av mina bästa matupplevelser. Efter en timme som vi fick vänta för hon var ensam ( ännu en paus där i solen) så kom hon med menyn som var en fyrarätters. Vi valde en sallad, en gypsygryta, fisk och en banantoffekaka. Jag var nog proppmätt efter grytan och allt detta för 110kr helt otroligt!!

IMG_9102 IMG_9105 IMG_9107 IMG_9108 IMG_9110 IMG_9113
Efter att en sista gång kämpat oss upp för backen till våra hem, Åsa kämpande på ettans växel, jag min latmask gled upp lätt med elcyklen och stod för alla hejarop.
Är inte så mycket för att säga farväl så det blev en stor kram och ett vi ses när våren kommer till vårt fina Öland , hasta pronto!

Något alldeles speciellt har hänt här. Elvis har varit på sin första cykeltur här i Spanien! Ja eller hur tänkte jag där? …såna cirkuskonster har han ju inte lärt sig men att åka cykelkärra efter Tommy har nu hänt. Tror dock att husse har varit mest nervös inför denna turen efter att Elvis slet sig en gång hemma i Slottskogen då han inte såg mig och han slet sig och hamnade på nåt sätt under kärran och den skräcken har liksom satt sig i Tommy. Men idag hände det så nu ska vi tillsammans fortsätta upptäcka hela Aguilas, alla tre.

Det blev redan i helgen så vi gled ner längs vägen och in på strandpromenaden och delade på en tapas med skinka och ostar. En kall öl och ett gott vitt vin till det. Elvis låg helt utslagen bredvid oss. Allt känns med en gång så himla bra!

IMG_9189

IMG_9181 IMG_9184

10 kommentarer

 1. Lotta

  Här är det lite vinter men det töar nog bort längtar efter våren jag undrar om vi inte regnar in husbilen snart och ger oss ut kram från oss ❤️???

  Svara
 2. Åsa

  Åh allt kommer tillbaka, så himla mysigt vi hade det och jag längtar tillbaka massor men får njuta av våra fina, minnen för alla sinnen. Och knät gör fortfarande ont efter att jag ramlade så det minnet består än så länge…Så himla glad att det funkade med Elvis i kärran och så gullig han var med sina fladdrande öron 🙂 och sen helt slut där på strandpromenaden och så gott det såg ut där i solen! Nästa år stannar jag nog minst en månad och då ska vi bada med på alla stränder! Och Mari Luz-menyerna vill jag återuppleva och allt annat. Njut njut på er sötnosar -saknar er massor. Kram Åsa

  Svara
 3. Eva i Águilas

  Pastelerian/ cafeterian ser himla trevlig ut- var hittar vi den?
  Och restaurang Mari Luz?
  Ha en fortsatt bra kväll i solen ?

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Båda ställena är verkligen värt ett besök. Caféet låg nåt kvarter åt höger innan ni kommer fram till hamnen. Ligger ett bibliotek i krokarna och turistbyrån.
   Mari luz finns precis bredvid camping Bella vista och ni hittar den på tripadvisor annars
   bara googla.
   Smaklig spis ?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *