Karneval och cirkuskonster

Cyklar mot stan, mot torget som jag vill visa Tommy. Ser hur Elvis öron fladdrar i fartvinden nerför backen och flinar tyst för mig själv. Han är så fin i sin kärra. Rak i ryggen och huvudet högt.
Genom stan med alla sina stoppljus. Inte så många bilar men har å andra sidan aldrig känt mig rädd i trafiken här. Alla är vänliga och hövliga, väntar och släpper förbi mig. Blir sällan omkörd när jag cyklar på trånga gator.

IMG_9229

Varmt och gott är det ute idag när solen värmer. Hör papegojorna skria över mitt huvud när de flyger från palm till palm.
Frågar eller snarare halvskriker till Tommy som cyklar bakom mig nu om det går bra? -Jaaaa får jag till svar.
Framme vid torget parkerar vi våra cyklar och Elvis han skakar i kroppen och är superstressad men efter att ha suttit en stund vid fontänen och bara varit så andades han lugnt och fint igen.

IMG_9221

IMG_9222

IMG_9223

IMG_9225

Det finns en väldigt märklig duva här på torget som är vit och röd. Fotografen i mig ser fantastiska bilder men om ni kan se det framför er nu, hur jag sakta sakta smyga mig fram mot duvan som säkert känner att -gahhhh bäst att jag drar!! Kvar står jag med en suddig bild.

IMG_9218

IMG_9219

Lunchen vi åt där på La Glorieta vid torget var fantastisk! Min första riktiga spanska paella och Tommy tog en pasta carbonara. Efterrätt blev en kaka med en liten klick grädde och en riktigt god kopp kaffe, njutning!

IMG_9232

IMG_9234

IMG_9236

IMG_9237

Hemma vid husbilen övar Elvis och jag på det där med att fånga saker… ja han är ju sju år men det där verkar vara en svår nöt att knäcka. Ibland om vi har övat intensivt så kan han hur bra som helst. Husse undrar om han har näsan i vägen på nåt sätt, kanske den skymmer sikten? Jag skrattar så jag håller på att trilla av stolen när jag kollar filmklippen i slowmotion och Tommy han mumlar om det där med att han är ju faktiskt ingen cirkushund.


Det stora som händer här i Aguilas nu karnevalen!!
Den håller på mellan den 3-24 februari. Har ni vägarna förbi Aguilas så är detta en upplevelse. Det kommer folk från hela världen och jag har en biljett bokad på första parkett en av kvällarna. Det är aktiviteter varje dag som tex äggkastning där de kastar målade ägg fulla med konfetti. Parader i olika teman. Kroppsmålningar och pappersdräkter. I borgen som höjer sig över staden ska ett slag utspelas nu i helgen så det finns något för alla, gammal som ung.

IMG_9288

IMG_9275

IMG_9274
På återseende och var rädda om varandra!

6 kommentarer

  1. Lotta

    Underbar färg på duvan jag visade eran blogg för min syster och svåger dom tyckte den var suverän så nu har den kommit till västkusten också kram på er ❤️?

    Svara
  2. Åsa

    Så härligt att du fick foton på den röda duvan! Det var nästan så jag trodde jag hade sett i syne när jag såg den! Så vackert med röda vingen. Vad fint att få se torget och restaurangen och gulliga Elvis som vågar åka cykel och nästan fångar mat! Tack för ännu en härlig blogg och vackra palmbilder! Kram fina vänner ? saknar er!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *