Halvvägs hem nu

Vaknar på morgonen av att solen strilar in och det är varmt i husbilen. Hör hur människor går i gruset utanför och några som pratar lågmält med varandra. Ställplatsen håller på att vakna. Efter frukost och påfyllning av vatten så checkar vi ut och resan hem till ön fortsätter genom ett soligt Spanien.

Genom apelsinlundar och stora städer där det är så många filer att det blir en felkörning för gpsen hinner inte med. Men allt löser sig och snart är vi rätt igen. Vi har sikte på en tyskägd ställplats som heter spetzle Fritz. Det ska vara en stor plats med resturangen med de berömda snitzlarna och visst hittar vi dit. Man står gratis om man äter där.

Kan säga att det blev så fullt att inte ens en cykel hade fått plats. Såg en kvinna komma med en husbil stor som en lastbil med slideouts och vant backade in denna monsterbil hur enkelt som helst. Jätteimponerad satt jag där
och tänkte att det där borde man ju kunna.
Kurrandet i magen gör sig påmint och efter denna måltid av äkta snitzel med pommes kan jag bara varmt varmt rekommendera denna resturang, mums!
Solen går ner och jag funderar på om jag ska gå över gatan in i apelsinlunden och “låna” en apelsin…. smaken går liksom inte att jämföra med hemma.

Ny dag och nu bär det av mot Frankrike. Vi har valt även denna gången att åka betalvägar, både för vår, bilens och Elvis skull. Han slipper sitta där och gunga mellan oss. Trycka sig mot oss för att hålla balansen och tassarna med spretiga tår som försöker få fäste och samtidigt hålla balansen. Nu sitter han som en kung där och blir klappad hela tiden.

Raka fina vägar där vi mil efter mil bara glider fram. Ser Pyrenéerna vid sidan av oss, snöklädda och jag är så så så tacksam att vi aldrig mer ska upp på de topparna och vingla med sommardäck! Det monotona ljudet av däcken mot asfalten är väldigt sövande. Farthållaren är i och milen bakom oss blir fler och fler. Jag har ju varit lite orolig för Barcelona då det varit oroligheter igen men det gick hur bra som helst. Mycket bilar och flerfiligt så det gäller att ha ögon i nacken ibland.


Har tänkt på en sak. Lastbilschaufför har lite olika tecken för sig som de viftar med och jag undrar ju då om någon av er vet vad det betyder. Första tecknet är en tumme upp som viftas med. Andra tecknet är att pek och långfinger, ser ut som en sax som klipps med. Känns detta igen? Själv har jag ingen aning men vi har säkert gjort nåt fel.
Ställplatsen vi skulle stå på fanns inte. Vi hamnade i en liten by med smala smala gator där inte tunga fordon fick köra. Vi lyckades krångla oss ur och ut på vägarna igen och hamnade till slut på en vanlig parkering utan mack. Sov lite oroligt och lyssnade efter alla ljud. Låg med ett öga halvöppet och redo att agera. Hund och man snarkade ljudligt ikapp och till slut så somnade även jag.


Grått och regntungt på morgonen men sen sken solen upp. Vi körde ut på vägarna som tog oss genom enorma fält av vinstockar, gamla städer med stenhus och många små slottsliknande gårdar. Ser skyltar där det står Paris på och tänker att det är en stad jag har på min bucketlist. Dit vill jag åka och gå på museum, fika på små härliga caféer. Ett måste är att åka ett varv runt triumfbågen, Knasig grej jag vet men så har det tänkts sen tidiga barnsben.

Vi körde i några timmar till valence det ligger ca 15 mil innan Lyon. Vi står på en parkering med utsikt över en liten by i dalgången och en sol som skiner och ger oss 28 grader. Ljumna vindar och jag njuter ett tag till innan vi kommer hem. 6 grader sa pappa att de hade hemma och jag har på nåt sätt svårt att sätta mig in i att det kanske måste plockas fram mössor och vantar.


Det är nu lördag och vi har åkt sen i tisdags. Vindarna är varma och vi vill inte riktigt gå in. Sitter kvar länge denna lördagskväll som blir natt med tända ljus och pratar livet.
Vaknar till sol och varmt på söndagen och äter frukost under ett blommande körsbärsträd. Helt själva på denna jättestora rastplats.

Tanken är att vi ska stanna innan Tyskland i Mulhouse men vi hade på nåt sätt glömt den lilla detaljen att i Tyskland får inga lastbilar köra på söndagar så när vi börjar leta sovplats är det fullt, ställe efter ställe. Färden går vidare och vi är i Tyskland, Frankrike är ett minne blott. 63 mil senare, hungriga, tjuriga och trötta hittar vi en ställplats i ett industriområde. Det är en man som har en husvagns och husbilsfirma som har ordnat med vatten och tömning på en vanlig parkering. Mannen vill åka därifrån och jag vägrar…. orkar inte mer nu. Jag vann!


Tre utslagna sover strax som stockar.
Måndag och det är mulet men varmt ute. Gpsen ställs in på Lidl i området och där införskaffas lite mat och gott bröd så vi klarar oss ett tag till. Hittade färsk sushi som ska avnjöts med andakt till lunchen, som jag saknat och längtat efter det.

Vi kom förbi Frankfurt och står nu i pohlhem för natten.

var rädda om varandra därute ?

10 kommentarer

 1. Marita Danielsson

  Trevlig o välskriven blogg. (Var det möjligen Du som blev av med Din cykel i Sevilla?)

  Men ang resväg genom Frankrike måste jag säga att vi kört utanför betalvägar ca 65 mil nu…hur bra vägar som helst.

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Tack, värmer hjärteroten!
   Cykeln är i behåll och med hem så det var någon annan stackare som blev av med sin.
   Skönt att ni hittat bra vägar, sist hamnade vi på en som hade rondeller var och varannan km och då bestämde vi oss för betalväg.
   Kör försiktigt hem och var rädda om varandra??

   Svara
 2. Knut-Erik

  Tänk att ni har hunnit så långt redan! Vi åker vidare från Peníscola på torsdag och rör oss uppåt via Avignon, Beaune och Colmar. Sedan blir det Tyskland under vardagar så kanske kan vi hitta plats att sova på lite lättare. Men vi får ju tampas med trafiken på autobahn i stället. Tack för att vi får läsa om den resa vi har framför oss och det är många fina bilder att se på. Och för att ni inspirerade oss att komma till Águilas!

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Hej!
   Det är fina vägar men idag var det såna backar vi ska upp för och ner för, 8% lutning så nu är vi tveksamma att åka här igen?
   Peniscola är jag nyfiken på nu, såg härligt ut.
   Kör försiktigt nu och ta många trevliga pauser

   Svara
 3. Elsa Magnusson

  Härligt att resan går vidare norrut utan större problem (Tyskland och helger gör det ju svårare att hitta nattparkering) och att ni får ha kvar lite värme av solen. Vi väntar någon vecka till innan vi vänder norrut.

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Hej!
   Skönt när det går bra och smärtfritt, håller med ?? Även om den lite oroliga sidan finns med där. Det är ju endå 330 mil på vägarna. Fortsätt nu och njut av er sol och ha en härlig resa hem, kram från oss tre ?

   Svara
 4. Imelda

  Kul att följa er på resan hem. Njut nu av Frankrike. Om tre veckor ska vi ut å åka lite ?Igår hade vi en riktigt härlig dag här hemma med 20 grader och sol. Halmstad är underbart när det är varmt ? husbilen är underbar i alla väder.

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Hej!
   Vad kul och vad glad jag blir att du gillar det jag skriver om.
   Halmstad är ju en fantastisk stad så jag förstår att du njuter där nu när solen skiner☀️ Husbil är alltid rätt!!
   Ha en fortsatt härlig kväll?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *