Nu börjar det kännas nära hem

Tyskland bjuder på nyutspruckna blad, gröna så de nästan självlyser. Gullvivor längs vägkanterna och sol. Mitt på de flesta bergen så ligger det en liten by med en kyrka i mitten. Så himla vackert men tar jag en bild så är det bara som små knappnålshuvuden och säger inte mycket alls om dess storslagenhet som jag ser det.

Vägarna har varit bra enda tills idag. Tror vi varit i alperna… upp för backar så vi nästan får ha 3-ans växel i och sen motorbromsa oss ner i dalarna igen med en lutning på 8-10%. Vatten dricks hela tiden för på en ölänning som är van vid platt mark under fötterna och att blicken når stadigt enda till horisonten om det inte står en enbuske i vägen, ja då slår det lock för öronen hela tiden.

Asfalten är under all kritik och det känns som njurarna dansar inne i kroppen. Stannar på en rastplats nära Hannover för natten och nu kan vi nästan skymta Danmarks kust, skojar bara men känslan säger så.
Natten tillbringas på ännu en rastplats utan mack. Helt slut somnar vi gott.


När vi vaknar så fortsätter vägen mot Burg och vi ska nu genom Hamburg som svärmor sagt att här får ni tänka på vilka tider ni åker men denna nya vägen bara gled förbi och vi såg inte röken av stan. Monotont åker vi. Tysta och iallafall jag tänker på det här med ett ben hemma och ett ben där vi kom ifrån. Nu ska jag in i det andra livet hemma på ön. Hemlängtan är som fjärilar i magen och alla dessa timmar ger tid för eftertanke vad vi faktiskt varit med om. Tänk va, dessa två tama hemmakatterna har klarat av två Spanienresor nu, inte illa…. inte illa alls.

Strax innan Burg skulle jag gå ut och rasta Elvis men gjorde en helomvändning i dörren och hämtade jackan. Såå så kallt. 3 grader men känns som -2 stod det i väderappen jo man tackar!


Väl framme i Burg somnade vi fort och gott.
Idag ska jag äntligen komma fram till Sverige. Det känns i hela kroppen. Vi är strax vid färjan och glider på med en gång.

Smyger bak i sängen och sover oss genom båtresan, eller jag menar, Tommy sov medans jag i stormen och blåsten hade en klump i magen och tänkte osökt på Titanic när det där äldre paret låg där och väntade på att båten skulle sjunka. Fram kom vi och jag andades ut. Fick visa våra pass, ja Elvis har ett han oxå. Sen gled vi genom ett blåsigt och soligt Danmark.

Strax innan Öresundsbron varnas det för kraftig blåst och i telefonen säger de att man inte bör åka över. Mannen är modig eller dumdistrig, beror på vem du frågar tror jag och tar sikte på en stor lastbil och den ligger vi bakom i 40 km i timmen tills vi når Sverige och jag tror vi alla pustade ut.

Åkte en liten bit till ekerödsrasten och parkerad på en som det såg ut övergiven camping. Ställ er efter eget förstånd stod det, jaha… det kan ju se väldig olika ut tänkte jag.

Sol, blåst och beslutsångest om hur vi nu skulle göra. Åka vidare hem eller mellanlanda i Vägga och kosterberga där det fanns dusch. Men hemlängtan gjorde att efter nattens sömn så åkte vi de sista 26 milen hem till vår ö.

Känslan att åka över Ölandsbron och se ön ligga där majestätiskt i havet är en alldeles underbar känsla. Vi öbor har nog en speciell känsla till ön och havet.

 

Gled fram med allvaret längs sidorna och snart ser vi slottsruinen som tornar upp sig på vänster sida och vyn andas hemma. Borgholm står det på skyltarna och nu är vi officiellt hemma efter 320 mil och ett halvår bakom oss.

Tack och tacksam att allt gått bra!
Nu väntar plock, städ, kramar, kära återseenden och en fantastisk sommar på solen och vindarnas ö.

På återseende i september för då bär det av ner till solen och Spanien igen. Var rädda om varandra därute ?

6 kommentarer

 1. Knut

  Jag hoppas vi ses igen när hösten är här. Vi kommer nog tillbaka till Águilas en sväng även nästa säsong. Själva är vi nu i Avignon och gör en sakta resa hemåt. Vi är hemma den 27:e eller 28:e april.

  Svara
 2. Elsa Magnusson

  Härligt att resan gick bra. Körde ni över Kassel, där är ju en hel del upp och ner. Vi kör över Luxemburg, inte fullt så många backar, billig bensin/diesel, i och för sig lite längre i Frankrike. Vi kommer till Skåne om ett par veckor så vi håller tummarna att värmen har kommit då. Ha nu en bra sommar så vi får läsa mer om era äventyr.

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Hej!
   Vi brukar åka över Luxemburg men denna gången testade vi att åka via mulhouse och Kassel, det blir via Luxemburg nästa gång??
   Kör försiktigt hem och våren är här så ni kommer möta den bästa årstiden.
   Kram från oss

   Svara
 3. Åsa Forsman

  Gullisar??? välkomna hem till Ön och oss. Såklart allt gick bra, ni är ju värsta proffsen nu:) ses snart och lääängtar! Kram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *