Vi önskar er en riktigt GOD JUL ?

Solen kom äntligen och värmde upp små frusna norrbor. Vart ju lite rädd där att regnet och det lite kyliga vädret skulle stanna för gott.

 

 

Vi gör som vanligt inte många knop. Vi kan på kvällen när vi sitter här planera för massor av saker vi ska göra men dagen därpå efter jobbet så är det bara så himla gott att få på sig bikini och solskyddsfaktor 50 och sen sjunka ner i solstolen.

Höjdpunkten kan ibland vara att åka till mercadona och handla mat.

Elvis stirrar stint åt hållet jag gick så han inte missar när jag kommer tillbaks. Han syns litegrann om man tittar noga.

Vi tycker om att laga god mat hemma.

All denna frukt och grönsakerna som vi kan frossa i med gott samvete. Smaken är som att allt är plockat solvarmt ur växthuset hemma på sommaren, så ni ska förstå hur jag menar.

Tycker om att ta bilder när vi är ute. Har insett att nio av tio bilder är på havet. Älskar verkligen havet om någon har missat det. En annan sak jag gillar är att leta efter hjärtstenar. Hemma på Öland har jag en samling men det är inte bara där längst kusten de finns, hittar massor här oxå.

 

Varje år vi är här så slutar vi med godis, äter mer nyttigt och kanske lite choklad någon gång. Det känns bra i kroppen. Har börjat fundera på att ut och springa igen. Fick sluta när jag fick atros i ett knä men alla promenader här i backarna har gjort mitt knä starkt igen.

Hittade mitt gamla program så nån av dagarna nu så kanske det händer. Julen är ju miraklernas tid.
Elvispromenaderna är ju alltid längs Medelhavet och där älskar jag att strosa länge, ta av mig skorna och gå längs vattenbrynet med solen högt ovanför oss som värmer med sina strålar.

 

Vattnet är helt kristallklart och sandbotten är formad som små vågor som vattnet skapat.

Det är så meditativt att bara lyssna på vågorna som sköljer över fötterna. Kan hända om det är helt folktomt på stranden att jag badar. Snabbt ur kläderna, hjärtat bultar, ut och doppa mig, snabbt upp igen och på med kläderna. Skulle dö om nån kom! Men lite modig och levande känner jag mig allt efteråt.


Vi är inte längre tre i husbilen här på plats 59. Vi har fått ett litet tillskott av en liten tjej med ögon blå som havet. Så liten och rädd men för varje dag så litar hon mer och mer på oss. Hon har tydligen bestämt sig för att bo här hos oss ett tag. Elsa har vi döpt henne till.

 


Julen känns lite långt bort här i det här vädret. Jag ser vackra foton tagna på isiga snölandskap hemifrån och då kan jag känna saknad. December innan jul är speciell. Det jag uppskattar mest härnere med julen är att det finns inte en tillstymmelse till stress i kroppen. Det finns inga krav eller måsten.
Vi har hängt en adventsstjärna i förtältet. Den ger ett mjukt gult ljus. Det bildas små stjärnor i hela förtältet av mönstret i den. En liten gran står på bordet.

Inne i husbilen har vi en liten liten adventljusstake. En husbil som står här har klätt sin bil i en blinkande ljusslinga, Hej och hå nu är det jul!
Hos oss just nu så är skinkan upptagen ur frysen. Tommy fick med sig tre små skinkor hemifrån som har legat där i frysen och tagit upp all plats. Julmusten är på kylning och vi ska få till ett julbord i år oxå med Jansson, köttbullar, lax, sill, ägghalvor och rödbetssallad. Jag gör min med bara rödbetor och grädde men mamma så häromdagen att hon har i äpple, potatis och lite lök, ja och sill men den hoppar jag över. Man lär sig så länge man lever. Är så skönt att prata med våra föräldrar varje vecka. De känns inte som vi är så långt ifrån varandra då. Älskar er!

Så nu vill vi önska er alla en riktigt härlig fridfull jul och ett gott nytt år

5 kommentarer

 1. Lotta

  Önskar er en God Jul och Gott Nytt År
  Vi åker upp till Umeå så en vit jul blir det tjohoooo hohoho
  Tack för dom fina bilderna ???❤️?

  Svara
 2. Åsa

  Underbara bilder av hav, palmer och älsklingar. Dina tankar är balsam för min själ. Så skönt det låter ert liv därnere! Modiga du som badar som en gudinna och vad bra att det funkar att cykla och handla även om Elvis tittar o tittar:)
  Fortsätt njut som ni gör och ha en havshärlig jul. Kraaaam??????❤️❤️❤️

  Svara
 3. Åsa

  Underbara bilder av hav, palmer och älsklingar. Dina tankar är balsam för min själ. Så skönt det låter ert liv därnere! Modiga du som badar som en gudinna och vad bra att det funkar att cykla och handla även om Elvis tittar o tittar:)
  Fortsätt njut som ni gör och ha en havshärlig jul. Kraaaam??????

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *