En ny era tar form….

Min blogg börjar bli lite som min farmors kamera. Varje gång vi lämnade in hennes filmrulle för framkallning så var det både jul, påsk, midsommar o sen jul igen på bilderna. Tänk att allt det som hänt på ett år fick plats på 24 bilder.
Men tillbaka till bloggen… sist vi sågs önskade jag -god jul! så nu får jag väl passa på att fråga om ni hade ett gott nytt år ? blev det som du hade tänkt?
Jag bestämmer aldrig något. Det gäller nog att göra bra saker varje dag istället.
Nyåret firades in med att dricka cava och med en rolig spansk tradition. Ät 12 vindruvor från det klockan började slå tolv till det tolfte slaget. Hinner du inte blir det ett bedrövligt år.

 

Januari blev kall i början där men nu är det över 20 grader och det är himmelskt skönt. Och dessa solnedgångar med färger som gör att man kan skippa alla filter.

 

 

 

Vi har i många år funderat på lägenhet här och sen vi kom hit första gången för tre år sedan så har nu tanken blivit till handling. Tommy har kontaktat firmor och privatpersoner. Sökt fakta och tagit reda på regler och allt det där som vi måste tänka på. Häromdagen fick vi syn på en annons som lockade. Där fick vi svar och efter lite skrivande och översättande så bestämdes det att vi skulle på visning. En lägenhet med utsikt över Medelhavet!


Vi cyklar genom stan mot den adress vi fått och letat fram på Google. Med bultande hjärta av både nervositet och glädje faktiskt kommer kvinnan som ska visa den och jag går fram med stadigt handslag för det har jag lärt mig, inte sillhand…säger på spanska Hej! Jag heter Annica och tack gode Gud så kunde hon engelska så det blev hädanefter så mycket lättare.
Hemma i Sverige bor vi på 32 m2, husbilen är väl på 6-7 m2 och här klev vi in i en stor lägenhet på 145 m2. Jag tror på allvar att vi kommer tappa bort varandra därinne. Allt var nog väldigt spanskt tänker jag. Vitt med mörkare träslag i dörrar och köksskåp. Stenhuset gjorde det svalt inne och allt var klätt i kakel, klinker och marmor. Men det som tog andan ur mig var när jag klev ut på balkongen och såg ut över medelhavet med palmer som vajade framför mig.


Så, hem och tänka, känna och fundera. Skulle vi byta husbilslivet mot en lägenhet? Vad var det för fördelar och nackdelar med detta?
Vi har tänkt på detta i många år och det blev till slut lägenheten som vann med mest fördelar.
Att ha fått barnens välsignelse som är mitt ständiga dåliga samvete kändes så himlans skönt! Vi lever deras drömliv säger de så vem vet, kanske de hamnar utomlands de oxå.
Dagen efter med darrande ben igen, ja jag är en rätt obekväm människa i såna här lägen klev jag  in på banken här i stan. Ett konto skulle öppnas så det kunde dras för el och vatten. En underbar lugn kvinna med vänlig aura hjälpte mig och ett konto finns nu i mitt namn. Jag kände mig rätt stolt när jag gick ut till Tommy som stod och väntade vid cyklarna. Fick dock åka tillbaka dagen efter för att aktivera så jag kunde se på nätet oxå. Kan säga att det blåste storm! På vägen hem höll jag på att blåsa omkull och vinden var så stark så andan försvann. Som när man kör motorcykel med en hjälm utan visir.


Dagen med stort D är nu här. Blåsten utanför är hemsk och mörkret har lagt sig. Alla har gått in i sina husbilar och det är nu vi ska cykla och skriva kontrakt. Har så många fjärilar i magen nu, den lyckliga sorten!
Vi gör oss redo och cyklar in mot stan. Blåsten suger tag i cyklarna och det är faktiskt lite läskigt. Läste att det var 54km i timmen i byarna. När vi närmar oss stan så är det en väldigt levande stad. Restaurangerna är öppna och dofter av grillat möter näsborrarna och jag inser att jag är hungrig. Folk står i köer på väg hem då det är många som slutar jobba nu eller bara strosar längs trottoarerna. Alla affärer är öppna och det är liv o rörelse. Oftast när vi är ute så är det siesta och affärer är stängda så det var härligt att se och känna detta.
Vi kommer fram till ägaren till vår lägenhet på hans kontor och hans två döttrar som kan engelska är med för att tolka. Allt känns tryggt, lugnt och väldigt trevligt. Vi frågar om praktiska saker och inser att här får man bara slänga sopor efter halv åtta. Ser polisen att du gör det innan får du böter. För värmen såklart. Papper skrivs, nycklar byter ägare och jag är så himla himla lycklig just nu. En ny era i vårat liv har börjat. Vi har gjort något vi aldrig har gjort förut och det är väldigt spännande!

8 kommentarer

 1. Johanna

  Grattis ni är så coola!!!! Jag är imponerad. Ska bli så kul att träffa er i mars. Idag mår jag mycket bättre och snart är jag helt bra igen, det känner jag. Kraaaam från er Jo

  Svara
 2. Liselott Olsson

  Grattis till er jag har bara väntat på detta säg till när flyttlasset går i från Sverige ❤️❤️

  Svara
 3. Åsa Forsman

  Ni är så bäst på att njuta och jag är så glad för er skull! Utsikten är ju spektakulär och jag vet precis vad den ligger! Räknar dagarna tills vi kommer och blir grannar (nästan). All lycka till ert nya liv ❤️❤️❤️❤️???

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *