Besök, karneval och hemresa

I skrivande stund sitter jag i vår lägenhet i den sköna stora soffan med fötterna på bordet.  Elvis ligger som en räka på det svala klinkergolvet bredvid mig. Det blåser ute med väldig kraft, så palmerna vajar. solen skiner och det står 20,1 grader på termometern. Undrar hur varmt det är hemma?

Idag är det 5 dagar kvar tills vi styr husbilen hem mot Sverige och vårt älskade Öland igen.

 

 

Vilken fantastisk tid vi har haft här och vad annorlunda det blev där  mot slutet då vi blev med lägenhet.  Har inte ångrat en sekund att vi tog det steget. Älskar utrymmet, balkongen med magisk utsikt. Alla solupp och nergångar precis framför oss. Det är bara ett kvarter från stans torg och jag hör tydligt när kyrkklockorna ringer. Vi har strandpromenaden precis nedanför oss och där går vi nästan en mil varje dag.

 

Tommy går med Elvis till borgen varje morgon och på söndagsmornarna gör jag det.  Då går elvis och jag ganska tidigt genom stan som inte har vaknat upp än. Det sitter lite människor och dricker kaffe på uteserveringarna och gatorna är blöta för här spolar de trottoarerna varje dag. Vi går  till borgen med den vidunderliga utsikten.

När vi kommer hem så har Tommy gjort frukost. När jag tänker efter så får jag faktiskt frukost varje dag. Han gör en bricka med kaffe, yoghurt, Smoothie och gott frasigt bröd med ost, slurp! I vårt hus är det liv och rörelse. Då det är stenhus så hörs allt väldigt väl. Kastruller som skramlar, röster som pratar passionerat och högt. Hundar som skäller på varandra mellan olika lägenheter eller kanske de bara pratar med varandra? Kollar läget med varandra bara. Jag som är så ljudkänslig  trodde jag skulle störa mig på detta men tvärtom, ljuden känns hemtrevliga.

Min bästa vän kom hit med sin familj under karnevaltiden så vi fick uppleva den tillsammans och är det nåt spanjorer kan så är det fest!

Hela familjer klär ut sig i olika teman. Olika vagnar åker runt och spelar hög musik och sen är det alla olika paraderna genom stan. För mig som älskar glitter och glam är detta höjdpunkten. Åsa och jag köpte sittplatser längst fram sista kvällen den stora paraden var. Underbart att ha det så nära inpå sig. De bjöd på flörtiga blinkningar, många leenden  och blickar rakt in i kameran. Jag var i himmelriket!!

 

Det blev en del middagar hos oss och jag älskar när hela lägenheten fylls med liv och rörelse. Vi bokade och  hade en massör här i vår lägenhet som bara gjorde hembesök. Hur lyxigt är inte det?  När jag låg där på massagebänken och hörde skratt från de andra så blev jag sådär lycklig, ni vet när livet känns gott.  Det var en otroligt proffsig man som lyckades ta bort mitt ryggskott. Det hade  bara låste sig hela dagen men efter massagen sov jag som en bäbis o dagen efter kunde jag röra mig igen.

Nu ska jag fortsätta plocka fram sånt jag vill ha med mig hem till Svedala men mycket blir det nog inte. Tänkte nämligen ganska så snart packa ner tandborsten, jobbsakerna och passet i en ryggsäck och åka tillbaka. Första gången vi  av misstag kom till den här staden och jag skrek till tommy i rondellen att han skulle köra ett varv till ner på den där stranden jag såg så har jag känt mig hemma. Har nog bott här i ett tidigare liv. Nu har jag två “hemma” i mitt hjärta och det är väl underbart! Det bästa av två världar.

Var rädda om varandra därute, stor kram!

 

4 kommentarer

  1. Rigmor Majqvist

    Så fantastiskt fina bilder du tar. Håller med dig om att Aguilas är en mysig liten stad. Har allt man egentligen behöver här i livet.

    Svara
  2. Åsa Forsman

    Vad många härliga karnevalbilder du fick och vad längesedan det känns att vi var hos er och samtidigt alldeles nyss. Så glad för ert liv med två hem. Som du skriver, det bästa av två världar. Ser fram emot att hänga med dig o er i bägge världarna. Kram??

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *