Resdag 3, 4 och 5

Resdag 3, 4 och 5 sön-mån-tis
Vaknade och kände mig mycket lugnare idag. Inatt sov vi strax efter Köln i Hürt.

img_0091

Den där anspänningen och rädslan som gör att jag bara vill åka hem igen finns inte idag. Resan idag tog oss genom Belgien som var så himla vackert med sina berg och dalgångar, vackra stenhus i små byar. På ett ställe var vi väldigt högt upp för där låg det snö på granarna och det var alldeles dimmigt.

 img_0164

Serpentinvägar med 10 procents lutning både upp och ner i snigelfart på små smala vägar utan räcken. Tittade inte ner kan jag säga. Tommy tyckte jag pratade väldigt mkt och undrade om jag var nervös. Körde fel en gång här och fick vända på en smal stackars väg, Galet!! Elvis har haft en tuff dag idag i alla kurvorna med att hålla balansen mellan våra stolar, han ligger knappt ner någonting, vill ha full koll på vad som händer han oxå… sådan matte sådan hund.

img_0131

Frankrike blev nästa land och här har vi valt de gröna vägskyltarna som är betalfria vägar. Röda skyltar är betalvägar. Har blivit en rätt bra kartläsare tycker jag och känner att jag äntligen fått något att ha kontroll på, äntligen! Men det blev en felkörning till då gpsen tappade signalen i en stad med små gränder så där slog hjärtat lite hårdare innan vi lyckades slingra oss rätt igen. Kändes som vi var innanför ringmuren i Visby, ni som varit där och kört vet precis vad jag menar. Tänker att det måste få ingå lite felkörningar.

img_0200

img_0190

I natt står vi på en vingård med sina enorma vinodlingar som sträcker sig så långt ögat kan nå.

img_0156

Träffade ägaren och fick ialafall säga bonjour innan jag frågade om han kunde engelska. Betalade 8 euro för en natt. Det är knäpptyst här nu och solen gick ner vid halv femtiden så senare än hemma, det börjar vända lite. Kommer somna väldigt gott här.
Vaknade till en gudomlig soluppgång idag.

img_0172

img_0174

Efter att vi ätit frukost och fyllt på vatten så tog vi oss till Cháteauroux till en liten camping där vi står en natt bara. Tommy kör som en Gud och jag känner mig hur trygg som helst. Han är inte ett dugg orolig för körningen bara att gpsen ska ta oss på villovägar men idag ändrade han någon inställning i den så vi åker sällan igenom städerna utan utanför. Inga felkörningar alls idag! Solen har skinit nästan hela dagen och det är behagligare ute, pendlat mellan 3-9 grader idag.

img_0206

Vi har nu åkt över halva vägen, längtar så efter solen och värmen nu.

4 kommentarer

 1. Jobbflickan

  Åh vad fint att få läsa om er resa!! I sthlm har det kommit 4 decimeter snö idag såg jag på nyheterna nu! Wow!!! KRAM FRÅN JO

  Svara
 2. Åsa Forsman

  Undebara bilder och vad skönt att det känns tryggare nu. Vilket fantastiskt äventyr ni är på! Kram fina ni?

  Svara
 3. Lotta

  Jag förstår att du längtar till solen för här lyser den med sin frånvaro det har blåst och snöat så ni lämnade Sverige i rätt tid så bara njut och alla bilderna ser underbara ut det är nästan som om man är med ?

  Svara
 4. Thomas Gotland IG

  Kul läsning och vad bra att det känns bättre idag ?? jaha ni tycker det är knepigt i Visby innerstad, då får ni gå min kurs för där hittar jag både till fots och med bil riktigt bra. Har levererat grönsaker till restauranger där för ett gäng år sedan med lätt lastbil ? Ha de gott hela högen

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *