Dag 6 och 7

Dag 6 och 7 ons-Tors
Vaknade till regnet som smattrade på taket. Idag var det långkörning för oss på 38 mil och det tog lite mer än 6 timmar med raster inräknade. Regnar och blåser jättemkt så ett tag trodde vi att vi skulle behöva stanna. Kuling och ösregn med varningsskyltar längst med vägen.

img_0218

Nu har vi åkt igenom champagne chattertou cognac och bourdeaux. Väl framme vid Mont-de-Marsan var det 15 grader och sol, äntligen lite sol.

img_0242

Vi var ute och gick en sväng och det luktar sådär gott som det gör utomlands, blommor värme och sol.

img_0246

img_0248Campingen vi står på har 10 platser med tömning av gråvatten och toatanken. Kostade 57kr per natt.

I morgon blir sista dagen i Frankrike och det känns alltid lite ovant i början i det nya landet när man lärt sig rytmen, lite vägskyltar, hur man tankar och lite ord. Rastplatserna här i frankrike heter aire. Bensinen heter gazole eller gazoil men på de flesta pumparna har det stått diesel. Ibland när vi tankat har man fått köra in, tanka och sen betala till en som sitter i en liten kur innan man kör ut.

img_0250

Har genom hela både Tyskland och Frankrike betalat med kort, vi har hört att de inte tar kort utan bara kontanter men det har gått jättebra.
Torsdagen började med en liten sovmorgon till halv nio. Vi bestämde att vi skulle ta vägen till Valencia som är målet med vägen via Pau-Pyrenéerna-Zaragosa. Vi tänkte att det där med Pyrenéerna kunde väl inte vara värre än småvägarna i Belgien…. i say no more… herregud!! Första sträckan var vacker, bra vägar och en del vackra små byar… skidorter låg hela tiden längs med vägen och vi tänkte att blir det inte värre än så här så är det ju lugnt, det fixar vi.

img_0266

Sen blev det krokiga vägar med en hög stigning utan räcken på väldigt smala vägar, högre och högre upp. Dimman på bergstopparna syntes bara närmre och närmre. Tur var att det nog är lågsäsong för det var inte mycket trafik så vi peppade oss och sa att men värre än så här blir det nog inte….

img_0277

sen började det bli så högt att vi såg snö på topparna, inte hade de väl byggt vägarna så högt upp? Eller?

img_0287

Joodå, upp till de högsta topparna och bara snö så långt ögat nådde med sommardäck på husbilen.

img_0289

img_0304

img_0308

Nu får det inte bli värre sa Tommy för det klarar vi inte och jag höll på att kräkas så nervös var jag. Bilen gled i vissa kurvor men någonstans där började det gå nerför och vi kom sakta neråt igen i säkert förvar. Det blev varmare ganska så fort och när vi nådde den spanska gränsen drog vi en lättandes suck. En väldigt vacker väg men vi åkte den nog för sent för att kunna njuta av den ordentligt. Väl framme i en by stannade en polis oss och han kollade nummerplåten hälsade på oss och kollade in i bilen sen hälsade han oss välkommen till Spanien. Underbart!

img_0322

img_0328

Första stoppet för natten skulle varit i Huesca/Zaragoza men den campingen var stängd så vi fick improvisera och hittade en mack med affärer och matställe där det stod en massa långtradare för natten så där klämde vi in oss. Idag har vi kört 39mil allt som allt. Tapprast idag har nog endå Elvis varit som parerat alla dessa kurvor timme ut och timme in. Godnatt från oss, i morgon om allt går som det ska så når vi vårat första mål.

3 kommentarer

 1. Dreadsflickan

  Hej!! Jag fick nästan hålla mig i bordet här när jag läste om era vägar uppe i bergen! Bra kört Tommy!!!! Körde ner er sakta men säkert va?! ?? Bra att höra att ni är välbehållna i Spanien nu. PUSS Jo

  Svara
 2. Lotta

  Det ser underbart ut det drar i husbilstarmen men den har nu preppats för vintern tror jag för Gert jobbar intensivt just nu men jag ser fram emot era underbara bilder kram på er och en stor kram och puss till Elvis

  Svara
 3. Åsa Forsman

  Bra jobbat och det är vackert i bergen med bra däck 🙂 nu är ni i Spanien fina människor, så härliga bilder längs vägen! Längtar ut till vägarna jag med, så roligt o äventyrligt. Tänker på er och sov gott ❤️

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *