Dag 8 Fredag

Vaknade vid sex och kände mig redo för den sista etappen av resan ner. Gick ut med Elvis på morgonpromenad och fick uppleva Spaniens första soluppgång.

img_0336

Hela marken var täckt av frost så vi är verkligen fortfarande uppe i bergen. 32 mil motorväg nu och jag hade lite spanskalektion i bilen med små enkla fraser, gick väl sådär för jag har ju ingen aning om uttalen men roligt hade vi. På vägen ner ganska nära zaraoza så stod det att vi var 1 km över havet. Längs hela vägen ligger det bensinstationer med matställe om man behöver rasta sova eller tanka.

img_0337

Hade några timmars vilsam tid idag i bilen och hann med att tänka tankar klart.

img_0361

För oss är det här en rätt stor sak att åka iväg på en sån här resa. Hemma är det lätt att drömma, planera, fixa och försöka föreställa sig hur det ska vara att göra den här resan men verkligheten är ju alltid lite annorlunda. Hemma är vi som två hemtama innekatter som trivs med den lugna lunken i livet så allt det här nya är spännande, fantastiskt, utmanande och i skrivande stund helt underbart. Har nästan förträngt gårdagen i Pyrenéerna. Vi utmanar oss hela tiden och hjälps åt med allt och peppar varandra så vi är ett bra team Tommy och jag.

img_0366

Nästan framme vid Valencia så började det gå neråt. Länge och mycket, 5 % lutning. Kändes som när ett plan ska landa, det blev det där trycket i öronen. Väl nere så kom värmen, härliga efterlängtade värmen.

img_0374

Palmerna och apelsinodlingarna. Vi hade några mil kvar. Det blev en felkörning och jag fick stå på mig att vi skulle följa min magkänsla vad gällde hur vi skulle köra men jag hade rätt och tillslut efter en veckas lång körning från lilla Öland så var den där, ställplatsen där vår resa längs den spanska kusten skulle börja.

img_0373

img_0371

5 kommentarer

  1. Åsa Forsman

    Åh vad härligt att se dig där under trädet och att ni landar nu. De där tama innekatterna är allt rätt modiga ❤️ Njut fina vänner av allt ni skapar. Varma kramar från soligt, frostigt Borgholm

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *