Dag 42-46 den 16-20 December

Lugnet har lagt sig efter stormen. Dagen efter fortsatte regnet men inte lika kraftigt och mitt på dagen blev det uppehåll några timmar. Här vid gatorna stod massor av husbilar som flytt från stranden och ville komma upp högre.

img_1613

Det finns en parkering bredvid stranden som jag har tänkt många gånger att skulle det bli väldigt mkt regn så kan man nog stå där för det såg så stabilt ut men jisses när det väl var kaos och vi på kvällen skulle åka ifrån stranden så var det bara som en flodvåg av lera och regn där, regn som kom forsande från bergen och sökte sig ner mot havet. Tommy sa efteråt att där var han osäker på om vi skulle ta oss förbi ut på vägen, det hade slirat väldigt men det gick ju bra. Jag hade full koll på annat så jag såg inte faran just då.

Vi gick ut en promenad med Elvis och tog oss ner till strandpromenaden och ville se hur det såg ut. Vilket kaos… sand låg över den kakelbeklädda strandvägen, vatten hade fyllt stranden där det hade spelats fotboll.

img_1639 img_1641 img_1650

img_1648

Det kom massor av vatten från bergen ner i de stora fårorna som byggts.

img_1615

Palmblad som slitits av sina kronor och man såg att vågorna hade varit långt här uppe vid hotellen och det är ca 100 meter. Är helt fascinerad av dess kraft och en del av mig hade velat stå där på natten, säkert såklart och sett hur det såg ut och tänk vilka bilder det hade kunnat bli men det känns tryggare att ha varit en bit upp. Det var killar ute och surfade i vågorna och de var modiga tänkte jag.

img_1673 img_1674 img_1675 img_1676 img_1677

Vår strand var kvar men med stora säkert 5 kilosstenar uppkastade på hela stranden, tänk och fått en sån i huvet, fy!!

img_1628

Nu skulle man varit sakletare sa Tommy och gick med näsan i backen och hittade snäckor sjöstjärnor, sjögurkor och en liten rocka men tyvärr ingen skattkista. Har inte spanjorerna lite skatter nergrävda både lite här och där?

img_1620 img_1621 img_1623 img_1634

img_1668

Vi bestämde oss för en natt till i tryggheten sen åker vi tillbaka hit, det känns som hemma.

Vi klädde vår lilla julgran och ställde den på bordet så nu blir det jul även hos oss.

img_1669

Bredvid oss däruppe i stan sista natten så ställde sig en koloss till husbil, jättestor och jättegammal med ett elverk som lät så högt så vi höll på att bli galna, när han satte på sin micro eller vad det var så lät det ännu högre… bil efter bil flyttade på sig och även vi, hmm det är ju ett sätt att få stå lite ifred!
Några dagars mulet såhär med två väldigt dåliga fritidsbatterier ger ju många kvällar med tända ljus och batteriljusslingor som får lysa upp på kvällarna, jättemysigt absolut men inte för jämnan. Vi hittade två holländare som har en stor butik med allt till husbilar så dit for vi och hittade två perfekta batterier som sattes i utanför affären så god jul lilla husbilen från oss.

img_1670 img_1671 img_1672

Tänk att tamkatterna var ute och åkte igen, kändes nästan lite ovant men vi kom snabbt in i det och vägen var inte svår alls. Men som det såg ut på alla fälten, en del var helt dränkta i vatten och lera.

img_1678 img_1679

Vi såg stora salladsodlingar, mandarinträd, oliver, och många gamla övergivna stenhus och jag fantiserar om hur det skulle vara och göra iordning och bo där.

img_1683

img_1682img_1681

Vi åkte även förbi infarten till några av de stränder vi vill till sen efter nyår men jag har allt lite svårt att flytta från denna stranden. Jag har det inte i mig att jag måste åka runt hela tiden och upptäcka massor av nytt och se nya saker hela tiden. Jag tänker att hela den här resan är ett stort äventyr i sig för mig. Vet att Tommy är precis som jag där så vi är ett bra team. Sen händer det ju saker hela tiden så man inte ska slappna av helt.
Vi hoppar över turen till Ikea och får till ett litet julbord med lite fantasi och med de råvarorna som finns här. Är ju inget stort fan av julmaten men har lax som favorit och kan äta den i alla dess former så vi ska nog få till det här.
Nu har de lovat sol och varmt här hela veckan och det ska bli så himla gudomligt skönt att få sträcka ut sig i solen igen och känna hur den värmer upp kropp och själ igen. Nu är det dan före dan före dan före dopparedagen och här är kvällens solnedgång….

img_1685

 

3 kommentarer

  1. Lotta

    Bilderna är kanon käns nästan så man är med er hela tiden vilken resa ni har gjort hittills med storm och allt ❤️?❤️????

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *