Dag 47-50 den 21-24 December

Så var det där med jul och traditioner. Vi bryter alla regler i år för första gången och den känns. På ett sätt väldigt härligt och underbart men ju närmre julafton vi kommer så skaver den där längtan efter familjen och den skaver mer än jag trodde så det har fällts en och annan tår. Men sen kan vi inte hoppa över allt det här ljuvliga vi upplever bara för några timmar under en dag. Vi skapar nya traditioner, nya smaker, nya händelser och gör allt på ett nytt sätt och det kommer bli alldeles alldeles fantastiskt underbart det oxå.

img_1866

Vi storhandlade massor av god mat på vår affär vi har här nära oss. De är så snälla och hjälper en packa eller bara hjälper Tommy öppna plastpåsen när han stått och försökt bra länge utan att den delar sig… ni vet när man bara har lust och slänga iväg skiten!
Efter handlingen åkte vi till ställplatsen en bit bort och ställde oss. Nu har vi el och internet så vi kan prata med familjen, kolla Kalle anka på julafton. Tvättat har vi fått göra så det ser ut här nu med kläder som hänger utanför husbilen kors och tvärs men såååå skönt!

img_1867

Kvällen ägnades åt att göra en Janssons frestelse, steka köttbullar. Gjorde en potatis och blomkålsgratäng.

img_1868 img_1869 img_1870 img_1871 img_1872

Vi hittade även inlagda rödbetor, de var i fina fina strimlor så vi fick ihop en rödbetssallad.

img_1873 img_1874

Köpte något som hette skinka/jamos som litegrann såg ut som skivor av julskinka men jag vet inte riktigt. Jag tror faktiskt vi kommer få ihop ett julbord här oxå. Tommy och Elvis tog en promenad till havet och kollade var vi skulle äta vår jullunch och de hittade en egen liten strand, jag hade ju tänkt att jag skulle bada även om det säkert är askallt i havet men bara för att jag aldrig gjort det förut.
JULAFTON
Vaknade och tänkte att jag skulle gå upp och tända granen, precis som alla år så långt bakåt jag kan minnas. Ni vet känslan när man tassar upp i mörkret och allt är nystädat och luktar gott. Alla förberedelser är gjorda och idag ska man bara njuta av allt och klä sig fin och barnen ska vara snälla hela dagen och inte bråka en enda gång och…… och där slank jag iväg lite i tanken va? Men början där, den känslan av förväntan inför dagen, men Tommy hann före och drog ner alla gardiner och solen fullkomligt strömmade skarpt in så jag blev bländad. Det här börjar ju bra… nu gör vi nya traditioner och bryter den första, check på den! Julmorgonsfrukosten åts ute i gassande sol till fågelkvitter och jag njuter av kaffet och det stillsamma lugnet som är här.

img_1884

Vi packade våra ryggsäckar med handdukar badkläder vatten och mackor med rödbetssallad och köttbullar på för lunchen skulle avnjutas nere vid havet. Vägen dit var slingrig och kändes lite som de öländska grusvägarna. Stranden Tommy hade hittat igårkväll och vart vi nu var på väg heter carraleona.

img_1875

img_1876 img_1877

Väl där tog vi av oss skorna och gick med fötterna i vattenbrynet hela vägen längst bort där vi stannade och ställde ner våra saker. Ska vi? Vågar vi? Ska du bada?? Ähhh av med kläderna och i vattnet, Elvis sprang som en tok runt oss hela tiden och skvätte ner oss.

img_1878

Han vågade inte följa med ut på djupare vatten och det är väl rätt skönt, den första hunden vi hade, Ruffe, han höll på att simma till Ryssland tror jag en gång när vi badade. Åkte vi båt så innan vi var framme och hade stannat så bara slängde han sig i vattnet och vi fick åka tillbaks och hämta honom galningen….helt orädd för precis allt.

img_1881

Vi badade och konstaterade att det kändes som hemma en vanlig svensk sommardag, friskt och lite kyligt. Men nu hade vi iallafall badat på julafton! Sen är inget så gott som att fika ute, tyvärr glömde jag kaffet som hade gjort det hela perfekt.

img_1879

Kalle anka missade vi för vi fick inte in det på tvn så där kanske vi följde en liten tradition i allafall för det hinner man ju knappt titta på hemma heller. Julbord blev jultallrik och vi hade i all hast på Ikea fått med oss en stackars julmust

img_1882

så den delade vi högtidligt på, mmm så gott men så himla mätt man blir och vi sa efteråt båda två att det där med julbord i värmen var inte samma sak som hemma, det blev för mäktigt och för tung mat.

img_1880

Lagom till Karl Bertil Jonssons jul så behagade ialafall paddan få in svensk tv så den fick vi se och Jula oss lite.

img_1883

Pratat massor med barnen och barnbarnen idag i flera omgångar och det var ju tanken varför vi står här, att kunna ringa och facetima familjen hemma och få se dem…. Oliver Liam och Lukas fick visa vad tomten hade kommit med och vi fick en dos och en känsla av att ha varit lite delaktiga och nära, så nära det går med 300 mil mellan oss.

Nu i skrivande stund på juldagsmorgonen så skiner solen, dörren står öppen och det står 32,1 grader på termometern i solen, det kommer bli en härlig dag idag oxå och detsamma vill vi önska er var och en av er som läser detta. GOD-JUL!

6 kommentarer

 1. Lotta

  Har firat en underbar jul med våra barn uppe i Fredriks hus de var kanon
  Men det skulle inte vara fel med lite värme solen hade vi lite gott nytt år på er ????

  Svara
 2. Åsa Forsman

  Det låter som ni fick till er Di Leva-jul men ändå med kontakter hem och tack för att jag fick se er också? Häftigt att ni badade! Minns att barnen gjorde det i tomtedräkter på julafton när vi firade på Gran Canaria:) bara för att!
  Underbart med 32 grader på juldagen, här är det regn o rusk. Jag vilar o återhämtar mig idag. Puss o kram fina ni???

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *