Dag 51-57 den 25-31 December

Ni vet den där bilden av mannen som är ute och går som sneglar på mannen på cykeln, så tänker han att om jag bara hade en cykel och han på cykeln sneglar på han i bilen och drömmer om en bil osv osv… jag älskar verkligen vår husbil! Vi har gjort den till vår och piffat till den så vi ska trivas. (Min man undrar alltid varför “vi” alltid är han när det ska göras nåt ) Så jag har aldrig känt behovet av något annat. Utsikten och upplevelsen är samma oavsett vad du åker i men idag hände det… vi står här vid vår strand och har satt ut våra solstolar, njuter av den solen, då kommer den, den där bilen som glider in bredvid och där och då kände jag mig som den där bilden… åhhh om jag hade en sån dääär husbil!! Jag är så himla nyfiken på hur den ser ut inuti, det är säkert tre rum och kök. -Bonjour säger han till mig och jag vill bara snabbt fråga om jag får gå in i deras husbil och drömma mig bort ett slag men jag är en artig person så -bonjour säger jag tillbaka och ler. Efter ett tag lät det nåt från deras bil och då gled det ut en ramp och ut kom en ny Toyota Yaris, alltså en riktig bil ingen liten mini som alla andra har. Så tomten om du undrar vad jag önskar mig i julklapp nästa år så vet jag nu.

img_2001

Julen känns knappt av längre mer än att vi ser lite tomtar och ljusslingor i de andras husbilar. På nåt sätt känns solen lite starkare och varmare nu som en varm sommardag hemma.

img_2002

Idag är det nyårsafton och sen kommer det nya året. Som en ny anteckningsbok där man vill att allt ska vara så perfekt i början. Alla löften, alla saker som ska förändras och bli så bra och sen går det några veckor så är livet som vanligt igen. Ger inga nyårslöften men jag skriver en liten önskekarta över året som ska komma, vad jag vill fylla det med och vad jag vill uppnå för mål. Jag skriver det som att det redan hänt och sen lägger jag undan det till nästa nyårsafton. Det spännande är att det mesta oftast har slagit in eller hänt. Pröva ska ni se! Nyårsmiddagen blir lite god mat med skumpa och köpt färsk ananas, nötter och jättegod choklad.

img_1992

Dessa dagar har mest bestått av vardag, promenader och en stilla lunk hemma på vår strand. Ibland när jag lyssnar på vad som händer utanför så känns det som jag är med i hem till gården för då är det mest folk från England runt oss. Nu känns det mer som vi är med i något diskussionsprogram på tv från Frankrike. Det talas högt, mycket och länge!! Ibland tror jag verkligen folk är jättearga för rösterna är så höga men så brister nån ut i gapskratt och jag förstår att så var det inte alls. Undrar om det generellt sätt är vi svenskar som är lite tysta och försynta av oss?

Här kommer massor av bilder från våra promenader

img_2004 img_2005 img_2006 img_2007 img_2008 img_2009 img_2010 img_2011 img_2012 img_2013

img_2019

Det börjar bli ganska så många husbilar här nu på vår strand, just nu står vi tre rader här och på kullen ovanför oss står det oxå bilar och det har det inte gjort innan. Vet inte om det är just nu bara eller om det är fler här nu. En del håller sina platser när de måste åka och fylla på vatten genom att lämna kvar sina utemöbler och nån cykel… en del vägrar lämna och löser det genom att hämta dunkar med vatten och fylla på varje dag, en del diskar i havet och jag vet inte vad jag tycker om allt det här än men det viktiga känner jag är att alla sköter sig och inte skitar ner så de blir trötta på oss och kör bort oss eller förbjuder oss att stå på stränderna för det är helt fantastiskt att få stå så här nära havet, att få somna och vakna till vågorna som rullar in, amen på den!

img_2014 img_2016 img_2017

Nu vill vi bara önska er alla ett härligt och fantastiskt gott nytt år! Lova mig att ni fyller det med underbara saker och uppfyller era drömmar. Vi lever här och nu, krama om era nära och visa dem att ni tycker om dem ?

En tänkvärd skylt Tommy köpte till mig som säger mkt

img_2018

6 kommentarer

  1. Kärleksflickan

    Så vackert du skriver ! Blir så lätt att vara där, se allt framför mina inre ögon när du beskriver det så fint. Tack för att vi får vara med på er resa. Hoppas första dagen på nya året givit er det ni behövde idag och massa kärlek ! Stora kramar från oss här hemma, snart kanske vi ses 😉 KÄRLEK !!!

    Svara
  2. Åsa Forsman

    Så härliga bilder o vad fina ni är? Ser ljuvligt ut längs stränderna o ni ser så lyckliga ut. Jag är färdig med min önskekarta nu, önskar er ett mysigt slut och gott nytt år???

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *