Vardag i paradiset

Jag tror vi har landat i att det är en vardag här nere nu. Den där överförtjusande bubbliga lyckliga känslan har liksom lagt sig lite och nyförälskelsen har landat i en mer stillsam kärlek till att vara här.

IMG_2682

-men tänker du inte på att vi faktiskt går våra promenader längs Medelhavet varje dag frågar jag Tommy och han tittar undrande på mig och svarar -nej, men jag tänker inte som du och jag konstaterar bara att vi är olika. Jag tar in allt jämnt till 100% vilket kan vara utmattande men sån är jag.

img_1069

Vår vardag ser för det mesta ut så här…
Min väckarklocka ringer vid 06:00 men jag går upp lite senare och gör mig redo för att jobba några timmar. Vid 08:00 tiden så skramlar resten av familjen upp och går sin morgonpromenad och köper färsk baguette med sig hem. Varje dag får jag frukost när jag jobbar och det är det godaste på hela dagen.

IMG_2684

Vid elva slutar jag och då har vi hela dagen tillsammans för stranden eller vad vi vill göra. Middag brukar inte bli förrän vid 19:00 tiden

IMG_2671

när solen gått ner. Tror solen går ner halv sju nu.

IMG_2680

Det är rätt lugna och slappa dagar och det är fantastiskt vad som händer med oss när vi bara får ha en massa tid utan att vara uppbokade på saker hela tiden.
Vi går otroligt mycket, flera gånger om dagen både för Elvis och vår skull. Jag sa till Tommy häromdagen att han kunde väl använda min kamera lite så tar jag Elvis och det blev massor av bilder på alla blommor som kommit nu.

IMG_2674 IMG_2675 IMG_2676 IMG_2677 IMG_2678

En sak som är direkt livsfarligt nu är pinjelarverna som hänger i stora klasar i pinjetallarna. De håller ihop sig som i ett långt snöre för att inte komma bort från varandra när de väl är ute i de fria och söker mat. De är giftiga som bara den. Hundar är ju nyfikna och ska lukta och slicka på allt men de är har ett gift på sina gaddar som gör att det fräter på nos och tunga, veterinär bör uppsökas omgående och även vi människor ska vara försiktiga. De är aktiva mellan jan-april sen kryper de ner i jorden och blir till slut malfjärilar.

IMG_2679
Det märks att den stora internationella karnevalen snart är, det sjuder liksom av liv överallt. Det målas och görs fint och resturanger förbereder sig för att öppna. Jag längtar otroligt mycket efter allt vi kommer få se och uppleva då. En annan fantastisk sak är att vi blev tillfrågade om vår artikel fick vara med i systertidningarna till barometern i Karlskrona och Växjö, såklart vi tackade ja! Elvis vill ju läsa om oss överallt??

IMG_2681

Idag har det varit 28 grader i skuggan med en ljummen vind… varje dag nu blir bara bättre och bättre!

IMG_2672 IMG_2673

6 kommentarer

  1. Sarkasmflickan

    Hej! Nä jag är inte ett dugg avis, det låter som för varmt för mig. Njuter här hemma av två minus och vind från havet. ?KRAAAM

    Svara
  2. Åsa Forsman

    Så behagligt, skönt och avslappnande ni har det? Fint med alla blommorna o tassarna i sanden. Kul med karnevalen! Är det en helg eller 1 vecka? Kram

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *