Skrivkramp och hemlängtan

En författare får skrivkramp ibland, jag har haft blogg och fotokramp nu i flera veckor! Dagarna har på nåt sätt bara fortsatt och gått in i varandra här nere på ett härligt sätt så det är inte så att vi mår dåligt.

IMG_2974

Solen har skinit och värmen är gudomlig. Havet är grönblått helt klart och jag mår ju som allra allra bäst vid havet.

IMG_2977
Jag har kört ner en app som ska lära oss prata spanska, vi har lektion varje kväll nu och det känns som vi går i ettan för det är verkligen på den nivån men skam den som ger sig! Vill så gärna göra mig förstådd och kunna klara mig själv, är så otroligt frustrerande att inte kunna kommunicera. Känner mig som från en annan planet! (Här har jag försökt fota månen)

IMG_2979
Vi har börjat snegla på hemresan litegrann, inte så mycket men jag är ju helt bestämd med att över isiga snöiga Pyrenéer blir det aldrig igen så vi har tittat på kustvägen och dalgångar över Andorra. Ha lite mera tid på oss så vi hinner se lite. Men inget är planerat så vi får se hur det blir, lämnar över till Tommy att planera det där både för att han tycker det är roligt men han är rätt bra på det oxå.

img_1071
Hemlängtan finns med nu i systemet och vi tänker väldigt mycket på all mat vi saknat och vill äta, smaker vi längtat efter och saltlakrits!! Barn, barnbarn, föräldrar och vänner som vi längtar efter att krama och hänga med. Våren som är där med krispig grönska och blommor som kikar fram.

IMG_2980

En sol som blir starkare och ett Sverige som är så otroligt vackert i sin vår och sommarskrud! Där är jag svensk enda in i själen!

IMG_2981

Jag står ut med att sitta ute med tjocktröja sena sommarkvällar och småfrysa för det är så vi gör. Jag längtar efter att slänga mig i kristallklart blått iskallt vatten och med rys över hela kroppen kippande efter luft modigt säga att det där var inte så farligt, det var friskt!

IMG_2983

Jag längtar efter vår uteplats där jag på kvällarna kan höra svalorna flyga modigt genom luften, sorlet från stan med glada människor som strosar genom sommarborgholm.

IMG_2982

Men sen tänker jag att det får vara nog när luften blir kylig och hög, när stan stänger ner restaurangerna, affärerna och kommer in i en stilla lunk igen, då drar vi vidare söderut igen mot solen och värmen i landet som vi lärt oss att älska?

6 kommentarer

 1. Lise-lott

  Vår och vår det vet jag inte ni har nog det varmare där ni är
  Här är både regn och snö så bård väntar på sig jag går hoppas att ni tar våren med er hem tack för bilderna ☀❤?

  Svara
 2. Åsa Forsman

  Härligt med alla sorters känslor, vad mysigt att både se bilder från där och här. Ska bli så mysigt när ni kommer hem så vi får hänga med er mycket <3

  Svara
 3. Vårflickan

  Underbart kära vänner ! Tack för alla vackra bilder. Snart ses vi igen, våren gör sig påmind och det börjar bli ljusare om kvällarna. Det blir mörkt vid 17.30 här nu. Kram på er !

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *