Nu åker vi!

Måndagmorgon och det där sista pysslet görs i lugnt tempo. Palmerna och olivträden körs in i garaget för vintervilan, de sista sakerna bärs ut och listan kollas en sista gång. En del av oss vill avboka allt och stanna hemma, herregud vad gör vi? Tänk om och tänk om… den där rädda delen i en som är rädd för lite allt möjligt men sen som tur är övervinner alltid längtan och glädjen i att vi ska åka.

IMG_6930 IMG_6936 IMG_6945
Vänner kommer och kramas, katt/husvakten får några sista instruktioner och sen bär det av.
Elvis hoppar glatt in och ja nu är det balansera mellan oss i dryga 300 mil som gäller. Han är en hjälte som fixar men jag märker att är det raksträcka och lugnt så faktiskt lägger han sig ibland på sin matta.
Första natten sov vi på ekerödsrasten. Här har vi en liten bokskog bakom oss, en resturang med väldigt god mat och ett ständigt flöde av folk som kommer och går.

IMG_6949
På kvällen skulle vi sätta på värmen m fläkten gick inte igång och jag blev helt matt…. vi hade inte ens hunnit lämna Sverige!! Förra året var det ju en massa strul med vatten och gasen. Men Tommy är ju min handyman så självklart fixade han så allt funkade till slut, tack och tacksam!
Tisdag
Vaknar och vi har sovit så gott. Det är nåt speciellt med att sova i en husbil.
Jobbar, äter frukost och sen åker vi mot Öresundsbron. Förundras alltid av hur mäktig den är att åka över.

IMG_6953 IMG_6961 IMG_6969 IMG_6971

In i ett disigt Danmark där vi smidigt tar oss ner till Rödby och kommer direkt med en färja till Puttgarden.

IMG_6977 IMG_6984

IMG_6980

IMG_6985

Vi står nu på en liten söt ställplats med 15 platser i Burg. Den kostar 10 euro och har allt vi behöver för natten. En fin park att gå i med Elvis och matställe precis runt kvarteret.

IMG_6993
Förra året när vi var ute var det sånt meck med mobildata, internet och att allt skulle fungera. Dyrt var det oxå för att kunna ha det i ett halvår. Nu är det ju hur smidigt som helst sen de nya avtalen.
Solen lyser märkligt röd och jag tyckte jag läste att det är för bränderna nere i Spanien och Portugal som gör att det kommer in stoft i molnen.

IMG_6974

3 kommentarer

 1. Åsa

  Så härligt att ni är på väg och över Öresundsbron ut i vida världen! Och att Elvis blivit lite resvan med?
  Mysigt att vi fick vara med i bloggen med, det var gott att få kramas hejdå. Nu har vi firat min födelsedag hela dagen och den fina trollsländan jag fick av er står i köket, tack kära vänner och fortsätt njut ???

  Svara
 2. Pim

  Visst är bron mäktig! Härligt att ni är på väg, önskar er all lycka och ser så fram emot att följa er ?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *