Från Tyskland till Frankrike

Onsdag
Idag är det monotont körande på Autobahn hela dagen. Ta oss från punkt A till B. Var otroligt mkt vägarbeten och det är lite guppiga vägar och hårt belastade så jag förstår att de måste pysslas om.
Stannade o åt lunch i Elsdorf och där värmde solen gott. 29,1 stod det att det var i solen.

IMG_7002 IMG_7004
Måste verkligen sägs att jag är stolt över Elvis som våra förra resor stått upp hela tiden och varit lite hispig för alla gupp och ljud men nu minsann kan han lägga sig på mattan en stund och vila, han till o med kom fram med favoritgossedjuret, en krabba och ville busa med oss så han gör framsteg vår lilla hjälte!

IMG_7005 IMG_7009
Natten sov vi på en ställplats i Nordkirchen där vi stod förra året och den är så himla fin. Mitt i naturen vid ett sportcenter och resturang med inte så många platser. El och wi-fi tömning och vatten.

IMG_7011 IMG_7013 IMG_7017 IMG_7018 IMG_7020 IMG_7021 IMG_7025
Torsdag
Solen skiner och det är 14 grader i skuggan nu på morgonen, lite som hemma kanske.
Vi fortsätter på Autobahn genom ett soligt Tyskland enda ner mot Köln där vi gör en liten omväg för att slippa trafiken och ev vågstation. Känns ju som vi har en hel del med oss. De ska vara rätt stränga här och du får inte åka därifrån förrän du packat ur saker som är den övervikten du har, tänk och bara lämna allt där längs vägen, fy! Men vi hade tur, ja än så länge peppar peppar….

IMG_7033 IMG_7043 IMG_7056
Vi kör in i Luxemburg och efter en halv timme ca så är vi i Frankrike. Vi letar efter ställplats men hittade ingen så nu står vi på en vanlig parkering tillsammans med lastbilar som står och varmkör. En del har släckt ner och sover medan andra är ute o pratar med varandra. Mörkret sänker sig och vi är rätt trötta och slut av all anspänning som är med mycket trafik. Vi tar det lugnt, ingen stress men ändå är det rätt tröttsamt.

IMG_7062 IMG_7065 IMG_7070 IMG_7076

Skulle vi fråga Elvis så skulle han undra -vad fasen håller ni på med?!? Först är ni resfebriga flera veckor, ingen berättar någonting sen stänger vi in oss i husbilen timme ut och timme in, en liten rast får man vid lunchtid och då hinner jag knappt rulla mig i gräset förrän det är dags att åka igen.

IMG_7037

Jag står där bredvid era stolar och vinglar från sida till sida, ser knappt över instrumentbrädan heller vad som händer därute. På kvällen efter promenaden somnar jag av ren utmattning….
I morgon kommer vi om 15 mil ha kört halvvägs, tjohooo!!

10 kommentarer

 1. Åsa T

  Härligt att ni uppdaterar oss? Vi följer med spänning eran resa. Elvis kommer må som en prins när ni väl kommer fram, hoppas bara han inte blir sjösjuk av all gungande. Ge honom ett par korvar från oss och vi skickar stora kramar till er.

  Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Vad glad jag blir att ni läser o följer oss, blir lite som ni är med oss då. Han ska faktiskt få en extrakorv från er idag! Idag börjar betalvägarna genom Frankrike, vi tänkte hoppa över slla 1000 rondeller. Stor kram från oss till er

   Svara
  • Annica admin husbilsblogg.se

   Vad roligt att ni följer! Det finns vågar i vägen och stationer längs vägarna som väger lastbilar o husbilar. Man får ju bara lasta en viss vikt och överstiger det får Man lasta av, böta och i värsta fall blir man av med körkortet, då ska det vara väldigt mkt övervikt. Kraaam

   Svara
   • My

    Åh ja vi kör ju bara vanlig bil så det märker vi inte av ? Vi kör alltid betalvägar ? Bästa bästa säger vi?? kram

    Svara
 2. Åsa

  Så härligt att det gick bra och vilken värme! Så avis, idag har det varit ruggigt ute. Duktiga Elvis och duktiga ni som börjar bli proffs på detta nu. Kraaam från tv-soffan

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *