Första gången vi kör betalväg

Förra året när vi vinglade i bergen, och då menar jag vinglade… inga skyddsräcken, smala vägar, snö och bara obehagligt med hjärtat i halsgropen. In i små byar där gränderna var så smala att backspegeln rök, det plus detta med alla tusen rondeller i Frankrike så började vi prata om att välja betalvägarna ner till Spanien istället. Ingen aning om pris eller hur det var så gjorde vi det valet idag och jag måste säga att det var nog det bästa vi gjort! 3-filigt, fina vägar och bara rakt fram, i Love it!

 

IMG_7110

Nackdelen är att vi missar att se landet. Detta blir bara en transportsträcka ner till värmen men på väldigt fina vägar. Slumrade till flera gånger och det är ett bra betyg.
Det är varmare nu. På kvällen vid halv åtta var det 22,5° ute. Elvis har inte tyckt det varit roligt alls idag. Han har ju en förmåga att se nästan döende ut när han inte trivs, en riktig dramaqueen!

IMG_7098 IMG_7100

Han behöver lite extra kärlek och att vi klappar honom mycket. Han kan ibland ligga på mattan, totalt ignorera oss. Plirar typ under lugg på oss och då vet vi att då har vi “glömt bort” honom.

IMG_7114

På natten stod vi bland alla lastbilar på en rastplats, tänkte att vi är ju rätt stora… enda till jag gick ut och såg vår lilla lilla husbil där bredvid de stora lastbilarna, haha! Somnade till en underbar solnedgång.

IMG_7124 IMG_7126 IMG_7127 IMG_7128
Lördag
Lite sovmorgon idag, kaffe och frukost. Säkra husbilen så inget far omkring när vi kör. Elvis får kissa en sista gång och sen far vi ut på vägarna igen. Lyon ligger närmast, tankar där och sen kör vi in för andra gången på betalväg. Tänk att vi var lite nervösa för detta!?! Hur enkelt som helst ju.

IMG_7091

IMG_7093

IMG_7119

Vi åker förbi vingårdar och kör enkelt förbi städerna. Ser en stort svart rökpelare längre fram och bilarna i alla tre filerna börjar sacka in o det bildas kö. Brandbilar kommer på insidan av oss i väldig fart och vi förstår att nu har det ju hänt nåt. Hjärtat slår lite extra och vi ser en bil som brinner på vägen. Verkar som alla klarat sig och ingen ambulans fanns på plats. Vi kör vidare men tankarna är kvar därborta hos de som satt där och säkert var i chock.

IMG_7156 IMG_7158 IMG_7159 IMG_7160
Stannar på en rastplats för nu är det lunchdags. Tittar ut genom dörren som vi har öppen, 25 grader varmt och där sitter fransmännen vid Borden med vin och baguetter som de bryter av och det ser så himla mysigt ut. Gamla farbröder kliver ur bilar och har verkligen en svart basker på huvet, bilden ialafall jag har av Frankrike är lite samma i verkligheten. Sen finns det såklart alla andra sorter oxå men det är det här min blick fastnar på.
Tommy är väldigt nöjd med att vi kör som vi gör nu. När jag frågar honom om han saknar vår förra resväg så blir det ett väldigt tydligt -nej!

IMG_7137 IMG_7142 IMG_7144
Vi hann med att köra uppe bland molnen och sen stannade vi på en parkering för att sova för natten.

IMG_7165 IMG_7170 IMG_7171

Öppnar dörren och hör massor av fåglar som sitter i cypresserna, ett himla liv! Ljummet och skönt väder. Shortsen är på.

IMG_7181

I morgon blir det över spanska gränsen, tror det är en timme kvar dit. Lite lite beklämd över hur det ska vara att köra förbi Barcelona i morgon men håller tummarna att det går bra. Känns som det är lite känsligt läge där just nu. Sov så gott och kram till alla fina där hemma <3

4 kommentarer

 1. Åsa

  Så härliga bilder att få följa med! Och Tommy ser härligt nöjd ut
  på bilden 🙂 visste väl att betalvägarna inte skulle bli några problem. Avis på värmen hos er, här är det bara regn o rusk. Kraam??

  Svara
 2. Åsa T

  Duktiga ni är, älskar att ni bloggar så intensivt. Låter som om ni har det bra…. ja alla utom Elvis då☺️Snart är ni framme och han får er fulla uppmärksamhet.kram och fortsätt köra försiktigt❣️

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *