Kontrasterna Spanien och stora Hammarsjön

Logistiken att få ner 10 personer (jag min man, våra två döttrar med sina män och fyra barnbarn) från Öland till vår lägenhet i Spanien är ett projekt, ett väldigt roligt sådant. En messengergrupp skapas, pass bokades långt innan då det var sånt kaos med tider, det fick bli nationella id.
Dagen närmade sig och helt plötsligt var det dags. Vi möttes och åkte i trupp mot Växjö flygplats.  Allt gick bra, Lukas hamnade i en spontan kontroll o fick händerna och skorna svepta med ett papper som sattes i en maskin -så du inte har dynamit med dig! Skojade hon säkerhetsvakten. Lukas stod helt stilla men slappnade av när hon skojade till det lite.
På flyget somnade den minsta och vi andra åt gott och jag köpte så fina läppstift. Förväntan och längtan var tydligt närvarande hos oss alla. Äntligen var vi ju på väg.

Värmen slog emot oss när vi gick ur planet och taxin väntade på oss. Tryggt och säkert med skön ac hamnade vi äntligen i Aguilas, tjohooo!!
Totalt kaos innan vi hamnar i våra roller….saker överallt, viljor som ska samsas. Jag har ett krav här nere och det är att alla behöver inte göra allt tillsammans och samtidigt. Alla hjälps åt med mat och städ o även denna gången fungerade det exemplariskt!
Mkt mat åt vi hemma men en del åt vi vid medelhavet och en lunch i skuggan under ett gammalt olivträd.
Efter nästan 3 veckors bad, promenerande, slappande, och utflykter lämnar vi lägenheten för denna gången. Hemresan gick problemfritt och vi landar hemma i ett varmt och soligt Sverige.

Hemma sätter vi oss i husbilen och åker till stora hammarsjön. Handlade med oss gofrukost och korv att grilla. Detta är en väldigt charmig lugn ställplats vid en vacker sjö. Många fina promenadstigar som är märkta att vandra på i skogen. En bastu går att hyra och ett vedeldat spa.

Dessa dagar i totalt tystnad, hör jag bara skogens brus och sjön ligger spegelblank. Säger -hej till några som vandrar förbi oss med ryggsäck och vandringskängor. Det bor en liten familj bakom oss med en liten liten bäbis som fick mig att le så söt den var. En stor fam bodde en bit bort och de fiskade mycket och hade hyrt båten som låg nere vid bryggan. Det vill vi oxå göra nästa gång.  Såna kontraster mot förra veckorna av alla ljud. Detta  fick avsluta vår semester.

Helgen efter var vi där igen med en kompis och denna helgen hyrde vi båten. Vill gärna ödmjukt skryta om att jag var den enda som fick fisk, en gädda på 1,5 kg. Den fick fortsätta simma i sjön.
Var rädda om varandra därute nu

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *